(©Starsport)
(©Starsport)

Naši priželjkuju Englesku i u finalu i kažu da Sloveniji možemo da damo tri gola

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.06.24. | 18:36

Interesantne opaske Predraga Rajkovića dan posle premijere Srbije na EP

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Nemačke)

Kažu da ranije nije bio ni izbliza ovako zanimljiv medijima. Ako bi i pričao, bile su to naučene izjave. Ove koje je Predrag Rajković poslao u etar sa trening centra srpskog državnog tima u Augzburgu su drugačije.

Izabrane vesti

I, ne, nije samo reč o „merenju snage“ sa Dušanom Tadićem, nego je golman Srbije ostavio utisak momka iz koga kulja optimizam. Uprkos porazu od Engleske.

Kad su se Orlovi vratili iz Gelzenkirhena u Bavarsku, raspoloženje im se nije promenilo. Naprotiv, još su uvereniji da su zaslužili više.

„Naročito u drugom poluvremenu smo igrali kvalitetno, kontrolisali meč kroz posed, nedostajao je samo završni pas i da budemo konkretniji. Opet, Engleska je dobra, čvrsta ekipa, favorit za osvajanje turnira, međutim, u nastavku smo pokazali da imamo dobar sastav i da je to bio samo loš dan, nesreća da primimo gol u prvih 15 minuta. Naša ekipa je sposobna da napravi dobar rezultat u Nemačkoj. Igra na premijeri grupne faze predstavlja ohrabrenje. Već protiv Slovenije će biti druga priča, verujem da ćemo postići golove i pobediti“, istakao je Rajković.

Golove? Dakle, u množini.

„Imamo dobre napadače i generalno sjajan tim. Možemo da postignemo više od jednog gola u četvrtak. Prvo da odigramo defanzivno kao protiv Engleske, onda će biti dobro, ako ne primimo gol. A ubeđen sam da možemo da postignemo gol, dva ili tri“.

(©Reuters)(©Reuters)

Toliko optimizma Rajković bazira na pređašnjim susretima sa narednim protivnikom.

„Sreli smo se u Ligi nacija. Dobra je to ekipa, sa kvalitetnim pojedincima, bazira igru na tranziciji, koristi brzinu ofanzivaca. Neću nikog da omalovažam, ali smatram da smo bolji. Posle tog meča će se znati da li imamo šanse za prolaz ili ne“.

A šta mu je pokazao meč na Feltins areni?

„Narednog dana žal je veća, uverili smo se da Englezi nisu bauk. Istina, imaju igrače u odličnim klubovima, ali se na terenu videlo da možemo sa njima. U međusobnim razgovorima smo ocenili da bi bilo bolje da smo primili pet golova, nego što smo ovako izgubili“.

Mogla je Srbija da poklekne još koji put, ali baš Predrag Rajković nije dozvolio.

„Odbranio sam Trentov udarac sa distance, nezgodan, nije mogla da se hvata lopta, jer je imala čudnu putanju, pa sam dobro reagovao. Na kraju krajeva, nismo primili gol. Što se tiče Kejnovog udarca, dobar je bio šut, ali i moja intervencija, refleksna. Ionako je golmanov posao da proba da sačuva mrežu, a u tome sam uspeo dvaput iz tri pokušaja. Nažalost, pkod gola Beligenam ništa nisam mogao“.

(©Reuters)(©Reuters)

Priželjkuje još jedan okršaj sa Gordi albionom. I to u – Berlinu. Na ne baš realno pitanje koga bi voleo u finalu 14. jula, uzvratio je simpatično:

„Finale? Može protiv Engleza. Da im vratimo milo za drago“.

Možda zbog toga što smo uskraćeni za penal u situaciji kad su u duelu bili Kiran Tripije i Aleksandar Mitrović.

„Nisam video situaciju najbolje, ali ljudi sa kojima sam razmenio mišljenja uveravaju da je bio penal. Sad ne možemo da promenino ništa. Ako je i bio, vratiće nam se kad-tad“, dodao je Rajković.

NISAM OČEKIVAO UBEDLJIVU POBEDU ŠPANIJE NAD HRVATSKOM

(©Reuters)(©Reuters)

Kao golman Maljorke, dobro je Predrag Rajković upoznat sa kvalitetima reprezentacije Španije, koja je u subotu, pomalo neočekivano, bila ubedljiva protiv Hrvatske (3:0).

„Imala je Španija uvek dobre igrače, sad je u procesu smene generacija, ali je i dalje sastavljena od fudbalera u vrhunskim klubovima. Nisam preterano iznenađen trijumfom Crvene furije, iako nisam očekivao baš veliku razliku. Bolji su Španci od Hrvata“, dodao je Rajković.



tagovi

EURO 2024fudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija EngleskeFudbalska reprezentacija SlovenijePredrag Rajković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara