Andrija Maksimović (©MN Press)
Andrija Maksimović (©MN Press)

Može li Maksimović da bude Milojevićevo tajno oružje?

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.09.24. | 17:19

"Motiviše me to što sam u konkurenciji za derbi", ističe mladi vezista Crvene zvezde u razgovoru za Mozzart Sport

Pohvalno je govorio Dragan Mrđa o fudbalerima Crvene zvezde uprkos porazu od Benfike (1:2) u meču prvog kola UEFA Lige mladih. Iako su gosti ostavili dominantan utisak, istakao je nekadašnji golgeter da igrači iz ekipe koju vodi Nenad Milijaš imaju perspektivnu budućnost i već sada mogu da igraju bitnu ulogu u bilo kom domaćem superligašu. A, jedno ime se posebno izdvojilo. Ofanzivni vezista Andrija Maksimović pokazao je kvalitet koji odskače i od pojedinih gostujućih igrača.

Momak iz Novog Pazara skrenuo je pažnju na sebe još prošle sezone u dresu Grafičara. Prvu seniorsku godinu završio je sa šest golova, a u ovoj je dao već tri u pet mečeva Mozzart Bet Prve lige. Odličan start sezone u ljubičastom dresu, kao i nastup u četvrtak protiv Benfike, gurnuli su 17-godišnjeg Maksimovića među glavne kandidate za startnu postavu Crvene zvezde u ponedeljak protiv Partizana.

Izabrane vesti

S obzirom na to da je Ognjen Mimović povređen, moraće Vladan Milojević da pronađe drugog bonusa uz Nasera Đigu. U zavisnosti od formacije i načina na koji bude želeo da njegov tim igra, očekuje se da to bude ili Maksimović ili Stefan Leković.

"Treniram sa prvim timom, svaki trening mi je bitan da se nametnem šefu Milojeviću. Videćemo za derbi, ako budem igrao daću sve od sebe za Zvezdin grb i da pobedimo Partizan u Humskoj posle osam godina. Motiviše me to što sam u konkurenciji, bez obzira da li ću početi ili biti na klupi", izjavio je za Mozzart Sport vezista poznat i po nadimku Zvezdin Mesi.

Zadovoljan je Maksimović kako se odvijaju stvari na početku njegove seniorske karijere. Kroz Grafičar, gde radi pod komandom Marka Neđića koji se afirmisao u radu sa mladim igračima, stiče iskustvo i bori se za šansu u prvom timu Crvene zvezde.

"Atmosfera u ekipi je odlična, svi se družimo i to nam daje dodatno samopouzdanje. Sa Markom Neđićem je idealno raditi. On je trener koji voli ofanzivan fudbal, stalno traži da imamo loptu u posedu i idemo na pobedu protiv koga god da igramo, a meni prija takav stil igre. Zadovoljan sam kako sam se snašao u seniorskom fudbalu. Prošle sezone sam dao šest golova, i ove je odlično krenulo, a dobre partije su mi omogućile da budem bliže prvom timu Zvezde".

Ljubičasti sa Topčiderske zvezde imali su pet pobeda iz pet mečeva, ali su onda poraženi u Šapcu od Mačve (0:2), sa kojom sada dele prvo mesto na tabeli Mozzart Bet Prve lige.

"Krenuli smo sa pet pobeda, ali protiv Smedereva nam se povredio kapiten Vasiljević, a za gostovanje u Šapcu nas petorica smo bili u reprezentaciji tako da je to dodatno pogoršalo stvari. Mačva je stvarno jaka ekipa, posebno kod kuće, gde imaju svoje navijače. Imaju ambiciju da uđu u Superligu, mi smo dobro odigrali, ali nismo imali sreće u nekim situacijama. Neće nas taj poraz poremetiti za nastavak sezone, već u nedelju u Čačku ponovo ćemo ići na tri boda", uverava mladi Pazarac.

Pored Maksimovića omladinci Crvene zvezde za duel sa Benfikom - a biće tako i u ostalim mečevima UEFA Lige mladih - dobili su pojačanje u vidu još nekoliko igrča sa seniorskim stažom (Šljivić, Sremčević, Jovanović, Đurić, Milosavljević). Nije, ipak, bilo mnogo vremena da se ekipa uigra za okršaj sa lisabonskim Orlićima.

"Bilo je sjajno igrati protiv Benfike, jedno veliko iskustvo za sve nas. Odličan su tim, nemam nikoga posebno da izdvojim, jer su stvatno kao ekipa odlično uigrani i dosta jaki. Došlo nas je nekoliko iz prvog tima da pomognemo, ali imali smo samo dva treninga pred utakmicu i nismo se odmah snašli na ono što je od nas tražio šef Milijaš. Moraćemo da se potrudimo da protiv Intera budemo bolji i pobedimo. Verujem da ćemo se brzo uigrati i beležiti bolje rezultate", optimista je Maksimović.


tagovi

Andrija MaksimovićFK Crvena zvezda174. večiti derbiGrafičarMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara