Naser Điga (©MN Press)
Naser Điga (©MN Press)

Zvezdina opcija za derbi: Điga na beku

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.09.24. | 16:09

U tom slučaju drugi bonus bio bi Stefan Leković

Poveda Ognjena Mimovića značajno je poremetila koncepciju igre Crvene zvezde protiv Benfike, a istovremeno zadala Vladanu Milojeviću glavobolju uoči večitog derbija sa Partizanom u ponedeljak u Humskoj (19.00).

Izlaskom Mimovića sredinom prvog poluvremena Seol je prebačen na desnu stranu terena, dok je njegovu poziciju levog beka preuzeo Timi Maks Elšnik. Iako je zadovoljavajuće odradio svoje obaveze, videlo se da Slovencu nije baš prijatno na tom mestu, a i posle utakmice je izjavio da ne bi voleo dugo da ima ulogu beka.

Izabrane vesti

Dodatan problem, međutim, predstavlja odsustvo iskusnog Milana Rodića, koji bi prirodnim sledom poteza u ovakvoj situaciji odmenio Seola, dok reprezentativac Južne Koreje igra na desnoj strani. Pošto to nije moguće, moraće Milojević ponovo da improvizuje.

Pored dobrih partija koje je prikazao u dosadašnjem toku sezone, Mimović je imao važnu ulogu i jer je ispunjavao uslov za bonus igrača. Uglavnom je on bio jedan, a Naser Điga ili Stefan Leković drugi. Pošto je teško poverovati da će Milojević rizikovati da protiv Partizana u gostima igra sa dvojicom mladih štopera i odrekne se iskustva kapitena Uroša Spajića, verovatno će doći do tumbanja ustaljenih pozicija u zadnjoj liniji, a možda čak i promene formacije.

U tom slučaju crveno-beli bi mogli da nastupe sa trojicom štopera - Điga, Spajić, Leković, a sa Seolom i Olajinkom na spoljnim pozicijama, ali i sa Đigom na desnom beku ukoliko Milojević ne bude želeo da menja ustaljenu postavku sa četvoricom pozadi. Imao je momak iz Burkine Faso povremeno tokom karijere tu ulogu, mada ne često.

Postoji i opcija da ulogu bonusa dobije neko od isturenijih igrača - u tom slučaju trenutno je prvi kandidat Andrija Maksimović koji predvodi Grafičar u Mozzart Bet Prvoj ligi, a imao je i sjajnu partiju u četvrtak protiv Benfike u prvom kolu UEFA Lige mladih. U konkurenciji su još Jovan Šljivić, Lazar Jovanović, Jegor Prucev i Uroš Sremčević.

Imaju Vladan Milojević i njegovi saradnici još malo vremena da prelome do ponedeljka predveče.



tagovi

FK Crvena zvezdaMozzart Bet Superliga174. večiti derbiNaser ĐigaVladan Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara