(©Reuters)
(©Reuters)

Murinjo je i u Istanbulu zvezda padalica: Galata raznela Fenerovu komičnu odbranu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.09.24. | 21:01

Lavovi briljirali kao gosti u večitom derbiju – 3:1

Pre desetak godina Žoze Murinjo nije mogao ni da pomisli da će jednog dana trenirati Fenerbahče, ali kako mu je karijera krenula nizbrdo, ispao je liga „petice“ i novi posao je našao u Stambolu na Bosforu. A, večeras su se i navijači istanbulskih žuto-plavih uverili da je fudbalska zvezda legendarnog portugalskog trenera u padu i da ni u njihovom gradu ne može da bude gazda.

Najveći turski derbi nasred Fenerovog stadiona dobio je Galatasaraj. Skupoceni tim Lavova upisao je šestu uzastopnu pobedu u prvenstvu, sačuvao maksimalni učinak i lansirao večeras totalnu euforiju na evropskom delu turskog velegrada – 3:1. Već sada, posle šest rundi, Galata ima pet bodova više od Fenera. Ozbiljan zaostatak Murinjovog tima za tako kratko vreme...

Izabrane vesti

Slabo su do izražaja došla i „balkanska braća“ Dušan Tadić i Edin Džeko, iako je bosanski napadač iz penala vratio koliko-toliko nadu Feneru da ima zašta da se bori do kraja. Pored njih, Dominik Livaković je nesrećno pomogao gostima da povedu. Samo tridesetak sekundi ranije hrvatski čuvar mreže je bio junak, jer je odbranio zicer Gabrijelu Sari. Ali, usledio je korner, lopta koja je legla na savršen volej Lukasu Toreiri, lopta je pogodila stativu i od ruke Livakovića se odbila nazad u mrežu.

Taj pogodak je potpuno izmakao Feneru tlo pod nogama, išao je iz greške u grešku, a nova je stigla samo osam minuta kasnije. Prošetala se Galata kroz šesnaesterac, Mertens je primio loptu na grudi i spustio je pored Livakovića u mrežu za 2:0.

Šok i neverica na licima navijača žuto-plavih, koji su do poslednjeg mesta ispunili tribine. Očekivali su veče slavlja, da pokažu da imaju tim i trenera sposobne da napokon, posle deset godina donesu titulu na azijski deo Istanbula, ali avaj... Doživeli su brutalno buđenje, saznanje da je Galatasaraj i ove sezone moćniji, jači, uigraniji, konkretniji na terenu.

Probao je Fener da napadne u drugom poluvremenu, izašao je visoko, ali bilo je samo pitanje trenutka kada će ga to koštati. Kazna je stigla u 63. minutu, ponovo su se Lavovi kao kroz korzo prošetali kroz šesnaesterac domaćeg tima, a Sara je bio neumoljiv za tri razlike.

Dušan Tadić je zamenjen nakon toga, a dva minuta kasnije je prilično čudan penal dobio Fener. Sudija je ostao pri stavu da je to za kazneni udarac, a Džeko je vratio nadu žuto-plavima. Tanku nadu, koja je kopnila kako je koji minut odmicao.

Jer, nije uspevao Fenerbahče ništa da uradi. Ni da čestito zapreti. Štaviše, Galata je u 78. minutu promašila zicer za četvrti pogodak, Livaković je odbranio šut Junusa Akguna posle sjajnog solo prodora, a Osimen je natrčao na loptu i umesto u praznu mrežu, poslao je preko prečke.

Goreće baklje do zore na evropskoj obali Bosfora...

TURSKA 1 – 6. KOLO

Petak

Hataj – Bodrum 0:1 (0:1)

/Seferi 27/

Subota

Konja - Sivas 0:0

Fenerbahče - Galatasaraj 1:3 (0:2)

/Džeko 63p - Toreira 20, Mertens 28, Sara 59/

Nedelja

16.00: (1,90) Kasimpaša (3,60) Antalija (4,00)

16.00: (2,40) Rize (3,35) Samsun (2,95)

19.00: (3,25) Adana Demir (3,45) Alanja (2,20)

19.00: (1,45) Bešiktaš (4,50) Ejup (7,00)

Ponedeljak

19.00: (1,82) Geztepe (3,60) Kajseri (4,40)

19.00: (3,30) Gazijantep (3,40) Trabzon (2,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Žoze MurinjoFenerbahčeGalatasarajDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara