Đovani Lo Selso (©AFP)
Đovani Lo Selso (©AFP)

Majorki svanulo na Viljamarinu: Prvi trijumf posle 12 godina, Betis se baš ispromašivao

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.09.24. | 23:06

Trenutak nepažnje doveo do gola u trećem minutu nadoknade

Tradicija je poslednjih godina igrala veliku ulogu za Betis kada je gost Majorka, ali to od večeras više ne važi! Majorka je stigla do prvih bodova u srcu Andaluzije posle četiri i po godine, odnosno do prvog trijumfa posle bezmalo 12 godina!

Jedan trenutak nepažnje doveo je do šanse koju je Valeri pretvorio u gol za pobedu u trećem minutu nadoknade i konačnih 2:1. Sjajno je reagovao krilni ofanzivac i pametno poslao udarac ispod Ektora Beljerina koji je želeo najbolje i bacio se na loptu, ali nije bilo dovoljno.

Izabrane vesti

Nastavlja se serija promenjivih igara Betisa koje bi mogle na konačnom saldu skupo da ga koštaju. S druge strane, Majorka je trećom pobedom u poslednja četiri kola uplovila među najboljih pet na tabeli Primere i još jednom se potvrdilo da ekipa Hagobe Arasatea može da bude izuzetno opasna ako je potceniš. A, reklo bi se da je Betis baš to učinio baš zbog načina na koji je pretrpeo poraz. I ne samo to, radost zbog trećeg gola Đovanija Lo Selsa u poslednje dve utakmice trajala je manje od jednog minuta. Jer, taman kada je stadion Benito Viljamarin smirivao strasti posle vođstva, usledio je hladan tuš u vidu pogotka Danijela Rodrigeza koji je praktično restartovao utakmicu.

Betis i te kako ima razloga da bude nezadovoljan konačnim ishodom, mada je na kraju dobio ono što obično sledi po nepisanom pravilu. Domaćin se propisno ispromašivao na startu drugog poluvremena, kada je vršio najveći pritisak na rivala. Najbolju priliku propustio je Abde Ezalzuli već u prvim minutima nastavka kada je pokazao odličnu tehniku, uspeo da uđe u šesnaesterac sa loptom i raspali, ali je pogodio desnu stativu. Nedostajalo mu je sreće, a onda je ista okrenula leđa Betisu.

Majorka je strpljivo čekala svoju šansu i dočekala je u trećem minutu nadoknade. Korner sa desne strane i jedna slaba intervencija odbrane Betisa dala je Valeriju šansu kakva se ne propušta. Ishod već znate... Gol pogledajte OVDE.

PRIMERA – 6. KOLO

Petak

Alaves - Sevilja 2:1 (1:0)

/Karlos Visente 17, Karlos Martin 60 - Lukebakio 83/

Subota

Valjadolid - Real Sosijedad 0:0

Osasuna - Las Palmas 2:1 (1:1)

/Budimir 39p, Oroz 60 - Moleiro 41/

Valensija - Đirona 2:0 (0:0)

/Huanpe 56ag. Gomes 58/

Real Madrid - Espanjol 4:1 (0:0)

/Karvahal 58, Rodrigo 75, Vinisijus 78, Embape 90pen - Kurtoa 54ag/

Nedelja

Hetafe - Leganes 1:1 (0:0)

/Majoral 83 pen - Sanes 76/

Atletik Bilbao - Selta 3:1 (2:1)

/Guruseta 4, 39, Đalo 80 - Aspas 25pen/

Viljareal - Barselona 1:5 (1:2)

/Perez 38 - Levandovski 20, 35, Tore 58, Rafinja 75, 83/

Rajo Valjekano - Atletiko Madrid 1:1 (1:0)

/Isi Palason 35 - Galager 50/

Ponedeljak

Betis - Majorka 1:2 (1:1)

/Lo Selso 7 - Rodrigez 8, Valeri 90+3/



tagovi

đovani Lo SelsoDanijel RodrigezBetisMajorka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara