Loše vesti za Francuze, Embape propušta derbi sa Holandijom

Vreme čitanja: 1min | uto. 18.06.24. | 12:29

Zvezda Trikolora do kraja turnira sa zaštitnom maskom, neizvestan i nastup protiv Poljske

Kilijan Embape neće biti u konkurenciji za derbi meč grupe D sa Holandijom (petak, 21.00), pošto se neće oporaviti od preloma nosa, zadobijenog u sinoćnoj utakmici protiv Austrije, javlja Canal+. Nova zvezda Real Marida neće morati na operaciju, a u ostatku šampionata će nositi zaštitnu masku, mada, zasad nije poznato da li će biti spreman za poslednji meč u grupi protiv Poljske 25. juna (18.00).

Embape je dobio nezgodan udarac posle vazdušnog duela sa Kevinom Dansom u 90. minutu. On je nosom udario u rame, a potom je krenuo da krvari. Pokušao je da se vrati u igru, ali ga je ubrzp zamenio Olivije Žiru. Nakon toga je prevezen u Dizeldofr, gde je ustanovljeno da mu nije neophodna hitna operacija, već lečenje u narednim danima, uz neophodnu pauzu.

Izabrane vesti

Ostaje da se vidi kako će francuska izgledati bez svog najboljeg igrača protiv Holandije. Embape je protiv Austrije bio najzaslužniji za autogol Maksimilijana Vebera, koji je usledio upravo nakon njegovog prodora i opasnog centaršuta sa desnog krila.

Francuzima je sinoć zamereno na tome da su se previše oslanjali na individualna rešenja i akcije, pa možda izostankom Embapea dođe do pregrupisanja u njihovim redovima i timske reakcije u okršaju sa Holanđanima, koji takođe nisu oduševili na otvaranju.



tagovi

Kilijan EmbapeEURO 2024Fudbalska reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara