APOEL doveo srpsku “devetku”

Vreme čitanja: 1min | sre. 26.06.24. | 19:05

Stefan Dražić je 17. Srbin u istoriji kluba iz Nikozije

Najtrofejniji kiparski klub APOEL iz Nikozije nova je stanica srpskog napadača Stefana Dražića. Nekadašnji igrač Javora i Voždovca potpisao je ugovor do maja 2026. godine i tako postao 17. srpski fudbaler koji će braniti žuto-plave boje.

APOEL je minule sezone postao šampion Kipra, tako što je u poslednjem kolu remizirao sa AEK-om iz Larnake i posle četiri godine se vratio na tron. Izabranici bivšeg trenera Crvene zvezde Rikarda Sa Pinta, bili su ubedljivo najbolji napad sezone iza nas, sa ukupno 63 gola u svim takmičenjima. Deluje da bi sledeće sezone napad mogao da bude i ubitačniji dolaskom Dražića, koji je prošle sezone nastupajući za mađarski Mezokovešd postigao 10 golova uz šest upisanih asistencija.

Izabrane vesti

Dražić ima iskustvo igranja u inostranstvu pošto je pre mađarskog kluba nastupao za Mehelen, Čangčuen Jatai i Diošđer. Beograđanin je svojevremeno igrao i za omladinsku reprezentaciju Srbije, sakupivši šest nastupa na kojima je triput tresao mrežu. Bio je i prvi strelac Prve lige Srbije u sezoni 2014/15 noseći dres Javora i drugi strelac mađarskog prvenstva 2022/23.

APOEL, kvalifikacije za Ligu šampiona kreće od drugog. kola. Prvi rival, krajem jula, biće mu pobednik dvomeča između kazahstanskog Ordabasija i šampiona Moldavije Petrokuba.



tagovi

Stefan DražićAPOEL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara