Aleksandre Lakazet i Kilijan Embape (©AFP)
Aleksandre Lakazet i Kilijan Embape (©AFP)

Lionu rival zatrpava kanal, PSŽ protiv hita Lige 1

Vreme čitanja: 4min | ned. 29.10.23. | 12:09

NAstavlja se 10. kolo francuskog šampionata

Veoma zanimljivo će biti ove nedelje u francuskom fudbalskom šampionatu. Na programu je nekoliko izuzetno interesantnih utakmica, počev od gostovanja aktuelnog prvaka Pari Sen Žermena u Brestu od 13 časova, pa sve do sudara dva Olimpika od 20.45 časova u Marselju.

Program dakle otvaraju Kilijan Embape i drugovi protiv jednog od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg toka šampionata. Brest se prošle sezone do pred kraj borio za opstanak i izborio tek serijom pobeda u samom finišu šampionata, a sada je trenutno šesti na tabeli.

Izabrane vesti

Bio je i bolji, u poslednja tri kola nije pobedio, već je odigrao 0:0 sa liderom Nicom, 1:1 sa Tuluzom i potom izgubio od Lila sa 0:1 u prošlom kolu. Brest je izuzetno čvrsta ekipa, gol-razlika 9:8 to dokazuje, a nije zanemarljiv ni podatak da je na šest od poslednjih sedam njegovih utakmica došla igra UG0-2. Kvota u Mozzartu na to da ni danas nećemo videti više od dva pogotka je 2,29.

S druge strane, izabranici Luiisa Enrikea su se malo podigli u poslednje dve nedelje i potpuno su utihnule priče o brzinskoj smeni španskog stratega. Tri uzastopne pobede, nad Renom (3:1) i Strazburom (3:0) u prvenstvu, odnosno nad Milanom (3:0) u Ligi šampiona vratile su malo mir u kuću Parižana. Sveci su sada treći na tabeli Lige 1 sa 18 poena, četiri manje od Nice, koja je doduše odigrala jednu utakmicu više.


13.00: (6,00) Brest (4,10) PSŽ (1,55)


Očekuje se da će PSŽ malo da promeša sastav u odnosu na susret sa Rosonerima, odnosno da ćemo prvi put ove sezone da vidimo Nordija Mukielea u startnoj postavi. Najavljeno je i da Ašraf Hakimi zameni Lukasa Ernandeza na poziciji levog beka, te da Danilo Pereira odmeni povređenog štopera Markinjosa. Kapitenska traka će najverovatnije onda da završi na ruci Embapea.

Ako gledamo tabelu, od susreta šestog i trećeg tima na njoj je neizvesniji samo jedan – okršaj petoplasiranog i drugoplasiranog. Reč je o duelu Lila i Monaka, zakazanom za 15 časova.


-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------


Oba tima su u dobroj formi, vezali su po tri kola bez poraza. Lil je u tom periodu savladao Avr (2:0) i Brest (1:0), a igrao nerešeno sa Lansom (1:1). Kneževi su zaređali pobede nad Olimpik Marseljem (3:2), Remsom (3:1) i Mecom (2:1). Zanimljivo, sa 23 postignuta pogotka Monako je najefikasniji tim u ligi, dao je tri gola više od PSŽ-a.

Monakovi igrači su malo odmorniji od Lilovih, zato što ne učestvuju na međunarodnoj sceni. Lil je pre tri dana igrao protiv Slovana iz Bratislave u Ligi konferencije, savladao ga je sa 2.1. Kneževi su imali četiri dana više da se spreme za ovaj susret.


15.00: (2,40) Lil (3,60) Monako (3,05)


Prve dve utakmice koje smo pomenuli su okršaji timova iz vrha tabele, ali ipak status derbija kola nosi okršaj ekipa koje su daleko od Nice. Reč je o duelu Olimpika iz Marselja i Olimpika iz Liona, tradicionalnih rivala koji su decenijama bili konkurenti u borbi za titulu.

Marselj je osmi sa 12 bodova, ali i serijom loših rezutlata. Izgubio je tri od poslednje četiri utakmice, od PSŽ-a (0:4), Monaka (2:3) i Nice (0:1), što mu je jasno pokazalo da trenutno ne pripada kremu francuskog fudbala.

Međutim, šta onda reći za Lion, koji posle devet kola nema još uvek nijednu pobedu?! Ovaj sedmostruki šampion Francuske je ostvario tri remija i čak šest poraza. U prošlom kolu je kod kuće izgubio od Klermona sa 2:1, koji mu je tako predao fenjer.


20.45: (1,62) Marselj (3,90) Lion (5,10)


Tri čoveka su već vodili Lion od početka sezone. Loran Blan je dobio otkaz u prvoj polovini septembra, Žan Fransoa Vulije je vodio ekipu na jednom meču, a Fabio Groso na naredna četiri. I do sada je Italijan osvojio samo jedan bod, zbog čega mu mnogi predviđaju da neće dočekati Novu godinu na klupi Olimpika.

Moramo da se suočimo sa realnošću i da prihvatimo situaciju u kojoj se nalazimo. Isto tako, moramo da probamo da ostanemo pozitivni. Ovo može da bude utakmica koja će da nam okrene sezonu i donese preko potrebno samopouzdanje. Zavoleo sam ovaj klub i grad, činim sve što mogu da nas izvadim iz ove situacije. Ima vremena da se stvari poprave, iako ono brzo prolazi“, rekao je Groso.

Marselj ima problem, na meču sa Nicom je prvi golman Po Lopez povredio butinu. To znači da će među stativama da stoji Ruben Blanko.Takođe, nedostajaće i Leonardo Belerdi, zbog crvenog kartona u prošlom kolu.

Korentin Toliso je takođe zaradio suspenziju, s tim da on može da je prenese na naredno kolo. Zato se očekuje da odigra derbi. Isto tako bismo na terenu trebalo da vidimo i Nikolasa Taljifika, koji je zbog lakše povrede preskočio prošli duel sa Klermonom.


--------------------------------

Sve utakmice francuske Lige 1 možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------------


FRANCUSKA 1 – 10. KOLO

Petak

Klermon - Nica 0:1 (0:0)

/Budaui 74/

Subota

Rems - Lorijan 1:0 (0:0)

/Vilson-Esbrand 84/

Lans - Nant 4:0 (1:0)

/Sotoka 27p, 71p, Medina 58, El Ajnaui 89/

Nedelja

13.00: (6,00) Brest (4,10) PSŽ (1,55)

15.00: (2,40) Lil (3,60) Monako (3,05)

15.00: (2,55) Mec (3,30) Avr (3,05)

15.00: (1,85) Monpelje (3,70) Tuluz (4,70)

17.05: (1,63) Ren (4,00) Strazbur (6,25)

20.45: (1,62) Marselj (3,90) Lion (5,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska Liga 1Liga 1Pari Sen ŽermenOlimpik LionMarseljBrestLilMonako

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara