Lanusov Hose Sand nije srećan (©Reuters)
Lanusov Hose Sand nije srećan (©Reuters)

Liga Kup Argentine ne može bez drame: Lanus ispustio pobedu u 92. minutu

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.11.20. | 01:49

Boka grabi ka drugoj fazi

Čudesni Sebastijan Sosa je bio heroj Independijentea, pošto je duboko u sudijskoj nadoknadi odbranio penal za pobedu Kolona, Taljares slavi Karlosa Auzkija. On je, naime, bio najprisebniji posle promašenog penala Tomasa Poketina, prvi natrčao na odbitak i Lanusu u 92. minutu ukrao pobedu pogodivši za 1:1.

Nije to bilo nezasluženo, razlika je bila samo u tome što je i Lanus imao raspoloženog golmana. Lautaro Morales je goste i držao u životu do sudijske nadoknade na stadionu “Mario Alberto Kempes”, dok kolega sa protivničke linije Maurisio Karanta nije uspeo da zaustavi udarac Franka Oroska na centaršut Pedra de la Vege iz 39. minuta.

Izabrane vesti

Očekivano, u nastavku je Taljares više napadao, ali je Morales čuvao mrežu netaknutom. Nervoza se uvlačila u tabor domaćeg tima, što su više oni napadali, to je Lanus lakše dolazio do šansi. Ali ih nije koristio, što mu se obilo o glavu kada je Rafael Perez oborio Nikolasa Talera i skrivio jedanaesterac. I to je odbranio Morales, ali nije bilo nikog da ga isprati.

Taljares je tako ostao neporažen na drugom mestu na tabeli Četvrte grupe argentinskog Liga kupa, Lanus je treći sa bodom, Boka Juniors prva sa maksimalnih šest. A u narednom kolu čeka baš Taljeres na Bombonjeri, dok će Lanus odmeriti snage sa Njuels Old Bojsom.

Podsetimo, u Liga kupu Argentine ukupno ima šest grupa, po dve najbolje iz svake će u drugu fazu takmičenja. Tamo će 12 učesnika biti podeljeno u dve grupe od po šest timova. Zatim se igra po jedna utakmica, a finalisti će se na neutralnom terenu boriti za trofej i mesto u Kopa Libertadores.



tagovi

ArgentinaArgentina 1Lanus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara