©Starsport
©Starsport

Igor Duljaj i Partizan, poput Štimca u Doli Bel

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.11.23. | 11:13

Strateg lidera Mozzart Bet Superlige uspeo da u dosadašnjem delu prvenstva unapredi igru svakog pojedinca i praktično u potpunosti iskoristi sve raspoložive adute

Rutinskim pobedama u prethodnih mesec dana Partizan je odvikao crno-belu publiku od osećaja strepnje i neizvesnosti do poslednjeg sudijskog zvižduka, međutim gostovanje u Novom Pazaru probudilo je kod pristalica beogradskog kluba već zaboravljen rolerkoster emocija.

Gol Ksandera Severine, treći od dolaska u Humsku, već u 2. minutu utakmice, ispostavio se kao dovoljan da lider Mozzart Bet Superlige odnese ceo plen u Beograd i upiše 12. uzastopnu pobedu u prvenstvu. Načeo je Holanđanin domaćina praktično iz svlačionice, ali je Partizan do celog plena stigao pre svega zahvaljujući defanzivcima i golmanu Aleksandru Jovanoviću koji su u trenucima najvećih naleta domaćina bili besprekorni.

Izabrane vesti

Ostaće Pazarcima gorak ukus u ustima prilikom premotavanja filma i osvrta na niz nerealizovanih zicera. Zaustavio je Jovanović udarce Ergelaša i Ćirjaka, dok su mu saigrači pomogli da sačuva mrežu i prilikom pretnji Sume i Sisea, te je Partizan nastavio niz bez primljenog gola i stigao do 688 minuta.

Katanac koji je stavio na crno-beli gol potpuno zasluženo je doneo Aleksandru Jovanoviću epitet igrača utakmice. Sjajni golman od prvih minuta u Humskoj potvrdio je da je veliko pojačanje. Iako se već protiv Sabaha predstavio u odličnom svetlu i poneo epitet junaka, na domaćoj pozornici ostajao je u senci igara saigrača, te je tek u 13. prvenstvenom susretu poneo epitet igrača utakmice.

Nišlija među stativama crno-belih tako se pridružio osmorici saigrača: Bibarsu Nathu, Mateusu Saldanji, Gajasu Zahidu, Ksanderu Severini, Nemanji Nikoliću, Kristijanu Beliću, Aldu Kaluluu i Svetozaru Markoviću. Činjenica da je u 13 utakmica devet različitih igrača ponelo epitet najboljeg na idealan način oslikava trenerski uspeh Igora Duljaja koji je od praktično svakog raspoloživog fudbalera izvukao maksimum i od crno-belih napravio kompaktnu celinu.

Kao po mantri Slavka Štimca iz filma Sećaš li se Doli Bel, i izabranici Igora Duljaja svakoga dana u svakom pogledu sve više napreduju, te je strateg Partizana uspeo da od Svetozara Markovića napravi kapitena i lidera defanzive, da Kristijana Belića od tempirane bombe preobrazi u sponu svih linija tima i žilu kucavicu crno-belih, kao i da odmah na najbolji način iskoristi ofanzivne adute novajlija Saldanje i Zahida. Čak je i Severina koji je sa pravom kritikovan prethodnih nedelja uhvatio željeni ritam, te je uspon forme ukrasio golovima na poslednja dva prvenstvena meča.

Istovremeno, Bibars Natho je zadržao ulogu arhitekte igre kluba iz Humske, a njegov doprinos je na najbolji način oslikan kroz odnos snaga u Novom Pazaru, pre i posle izmene Izraelca. Pri osvrtu na napredak igrača i ekipe, nepravedno bi bilo fokus usmeriti samo na igrače utakmica i ne pomenuti sve bolje i sigurnije partije Nikole Antića i Mihajla Ilića.

U širokoj paleti Duljajevih aduta ujedno leži i dosadašnji uspeh crno-belih koji su po broju različitih igrača utakmice ubedljivo ispred ostalih superligaša. Prvi pratilac Partizana po ovom kriterijumu je lučanska Mladost sa sedmoricom različitih junaka, dok po jednog manje imaju Vojvodina i Novi Pazar. Petorica fudbalera donaosila su prevagu za Crvenu zvezdu, Javor, Voždovac i Radnički iz Niša...

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------


tagovi

Aleksandar JovanovićIgor DuljajFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara