Andi Zećiri (©Reuters)
Andi Zećiri (©Reuters)

Genk se za Čukarički pojačava iz Premijer lige

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.09.23. | 13:48

Švajcarski reprezentativac Andi Zećiri blizu je dolaska u redove rivala Brđana u Ligi konferencije, na pozajmicu iz Brajtona

Genku je ove sezone problem realizacija, zato je aktuelni vicešampion Belgije rešio da angažuje još jednog napadača. Kako pišu švajcarski mediji, tamošnji reprezentativac Andi Zećiri je pred potpisom za rivala Čukaričkog u Ligi konferencije.

Zećiri ima 24 godine i član je Brajtona, ali nije u planovima premijerligaša. Ove sezone nije konkurisao nijednom za tim, tako da se traži rešenje za momka rođenog u Lozani. Genk je rešio da reaguje, blizu je toga da angažuje talentovanog napadača na pozajmicu.

Izabrane vesti

Brajton je kupio Zećirija 2020. godine od Lozane za 4.000.000 evra, ali posle toga ga je slao na pozajmice. Prvo u Augzburg, a zatim prošle sezone u Bazel. Za švajcarskog prvoligaša je prošle sezone odigrao 50 utakmica u svim takmičenjima i postigao 18 golova. Od toga pet u Ligi konferencije, u kojoj je Bazel zaustavljen tek u polufinalu od strane Fjorentine posle produžetaka.

Zećiri će, ako ozvaniči pozajmicu u Genk, ponovo igrati u Ligi konferencije, a pored Čukaričkog rivali će mu biti Fjorentina i Ferencvaroš. U Leskovac bi švajcarski reprezentativac trebalo da dođe 5. oktobra, dok će Brđani da gostuju Genku 14. decembra.

Genk je od početka sezone odigrao 11 utakmica, a na četiri nije postigao nijedan gol. Servet ga je izbacio iz kvalifikacija za Ligu šampiona, Olimpijakos iz doigravanja za Ligu Evrope, a do najmlađeg takmičenja UEFA je stigao pobedom nad Adanom Demir tek posle penala. U domaćem prvenstvu posle pet kola ima osam bodova.

---------

Izađi na crtu, ispuni dnevni zadatak sa Mundobasketa i osvoji deo nagradnog fonda od 200.000 dinara!

---------



tagovi

GenkBrajtonČukaričkiLiga konferencijeBelgija 1Andi Zećiri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara