Stjuart iz Javora (©Starsport)
Stjuart iz Javora (©Starsport)

Stjuart od junaka do tragičara: Javor i Voždovac tonu zagrljeni

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.05.24. | 19:59

Remi koji ne odgovara nikom – 1:1

Niko srećan, niko zadovoljan u Ivanjici. Javor i Voždovac kao da su rešili da potonu zagrljeni, pošto remi na današnjem meču jednako ne odgovara i domaćinu i gostu.

Čovek koji je u jednom delu utakmice bio junak utakmice, napadač Javora Trivante Stjuart, postao je tragičar, pošto je u 71. minutu promašio najbolju šansu na meču, situaciju jedan na jedan sa golmanom. Taj promašaj mogao bi Ivanjičane skupo do košta u ukupnom zbiru. I posle 35. kola Mozzart Bet Superlige ostali su i Javor i Voždovac ispod crte – 1:1.

Izabrane vesti

Sa većom željom i agresivnošću je Javor istrčao na teren, krenuo u napad od prvog minuta i nije dozvoljavao Voždovcu da prenese loptu sa svoje polovine. I vrlo brzo je ta ofanziva donela rezultat Ivanjičanima: igrao se 7. minut kada je Ilić centrirao, a Stjuart iz drugog pokušaja „makazicama“ sa peterca pogodio mrežu Zmajeva.

Naleti Javora su trajali još nekoliko minuta, stvorio je domaćin dve solidne prilike preko Bosića i Dolmagića, a onda je odjednom „klatno“ počelo da se pomera na drugu stranu. Kao da je neko pritisnuo prekidač, Voždovac je počeo da igra, da težište igre pomera na polovinu protivnika.

I Beograđanima se takođe inicijativa brzo isplatila. Igrao se 22. minut kada je ponovo odlični Flemings pogodio stativu gotovo iz mrtvog ugla, a udarac Vilke iz odbitka je odbranio Manojlović. Ipak, golman domaćih nije mogao ništa koji minut kasnije kada je ponovo Flemings bio u glavnoj ulozi i zatresao mrežu.

Potpuno je stao Javor, nije uspevao ni da zapreti, dok je Voždovac nastavio sa pritiskom, jureći pobedu koja bi ga podigla iznad Ivanjičana na tabeli. Pirgić je dobro šutirao u 39. minutu, a ponovo je Manojlović paradom sačuvao mrežu.

U drugom poluvremenu gotovo 25 minuta se igralo u grču, sa mnogo nervoze sa obe strane i bez šansi za gol. Ulazak Luja Bajere umalo je doneo premiju Javoru, jer je stvorio najbolju šansu na utakmici Stjuartu, koji je katastrofalno šutirao i debelo promašio ceo gol.

Bio je domaćin bolji tim u finišu, dobru priliku je imao i Bosić, koju je golman Gudžulić odbranio, dok u Voždovcu ništa nije polazilo za nogom Neškoviću, preko kojeg su Zmajevi najviše igrali u drugom delu.

Na kraju kisela lica i jednima i drugima, luka spasa, bez baraža, posle ovih 90 minuta deluje još dalja.

JAVOR – VOŽDOVAC 1:1 (1:1)

/Stjuart 7 – Flemings 26/

Stadion: Gradski

Sudija: Stanko Ostraćanin

JAVOR (4-2-3-1): Manojlović 7 – Ilić 6,5, Obradović 6, Leandro 6, Miletić 6 – Tojčić 6, Petrović 6 (od 80. Eliomar -) – Dolmagić 5,5 (od 68. Bajere 6,5), Gojković 6 (od 90. Selenić -), Bosić 6 – Stjuart 7 (od 80. Šarić -).

VOŽDOVAC (4-3-3): Gudžulić 6 – Đurđević 6, Savić 6, Lukić 6, Đuričić 6 – Kojić 6, Vilka 6 (od 61. Kolarević 5,5), Pirgić 6 (od 68. Mitrović 5,5) – Flemings 7, Petrović 5,5 (od 80. Vujanović -), Nešković 6.

Igrač utakmice: Stjuart (Javor) 7.

MOZZART SPORT, 35. KOLO, PLEJ-AUT

Novi Pazar - Spartak 0:1 (0:1)

/Babić 74/

Javor - Voždovac 1:1 (1:1)

/Stjuart 7 - Flemings 26/

Radnički NIš - IMT 0:0

20.00: (1,30) Železničar (4,80) Radnik (9,50)



tagovi

Javorfk voždovacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara