Tijago Silva (©Reuters)
Tijago Silva (©Reuters)

Everton i Arsenal ušli u borbu za Tijaga Silvu

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.06.20. | 14:42

Karamale nemaju dovoljno novca za platu

Slobodan je igrač Tijago Silva. Po slovu ugovora, igrač je Pari Sen Žermena do 30. juna, ali kako je francusko prvenstvo završeno, tako i on više nema obaveza prema Svecima.

Igrač tog kalibra, a još slobodan, automatski je mamac za velike, koji su krenuli u borbu za njegovu naklonost. Kako tvrde na Ostrvu, dva kluba koja su već kontaktirala sa Tijagom Silvom su Arsenal i Everton.

Izabrane vesti

Karamele su poslale i ponudu, ugovor na godinu plus godinu, a ta druga bi se aktivirala automatski ako bi Brazilac odigrao 20 utakmica u prvoj sezoni, što ne bi trebalo da mu bude problem. Problem za Everton je – plata.

Silva ima u PSŽ-u 360.000 evra nedeljne zarade, a to na Gudisonu ne mogu ni izbliza da plate. Iako ima 35 godina, brazilski štoper je na listi želja dovoljnog broja klubova da ne mora da se odriče većeg dela plate da bi našao zaposlenje. Spreman je Tijago da dâ mali popust, ali ne i da sam sebi izbije kamaru para iz džepa.

Arsenal je u boljoj poziciji, jer bi mogao da izađe Silvi u susret. A da mu je novi štoper preko potreban, pokazao je meč sa Mančester sitijem u sredu uveče u kojem se David Luiz brukao za sve pare.

Zainteresovan je i Fluminenze, klub čiji je Tijago Silva fan, ali on je u startu odbacio mogućnost da se sada vrati u Brazil. Kako je rekao, ima u Evropi još nedovršenog posla.

Uživajte u novoj epizodi Mozzart Njuzza!




tagovi

ArsenalEvertonTijago SilvaPari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara