(©Reuters)
(©Reuters)

Da krenemo sa kalkulacijama: Srbija može sa dva boda da prođe kao druga

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.06.24. | 09:11

Uz pomoć Engleza

Odigrano je tek prvo kolo, ali to nije prepreka da krenemo sa omiljenom srpskom sportskom zanimacijom – kalkulacijama! Na to su nas fudbaleri navikli, da uvek moraju sa digitronim u rukama da se prate njihovi nastupi na velikim takmičenjima, uz one računice „ako ovi pobede ove, a oni one“...

No, to je nama naša borba dala i od toga ne možemo da pobegnemo. A dobra strana sinoćnjeg poraza (0:1), ako išta u porazu može da bude dobro, jeste što je bio minimalan. I što bi mogao i te kako da ima značaja kada se bude svodila crta nakon tri kola grupne faze.

Izabrane vesti

Pre početka šampionata išle su širom sveta kalkulacije da se sa četiri boda sigurno prolazi dalje, da sa tri boda postoje velike šanse. Ali Srbija bi mogla sada da prođe i sa dva boda! I to da bude druga u grupi!

Za tako nešto bi bila i potrebna mala pomoć Engleza. Računica je ovakva: ukoliko bi Engleska pobedila Dansku i Sloveniju sa po dva gola razlike, onda bi Srbiji bilo dovoljno da obe preostale utakmice završi nerešeno. I bila bi druga u grupi. Imala bi isti broj bodova kao Slovenija i Danska, ali bolju gol-razliku, pošto bi Orlovima bila „minus jedan“, a rivalima slabija od toga.

Nije sad da dajemo Piksiju ideju šta bi trebalo da radi, niti će Srbija igrati tako u preostala dva meča, pošto je i protiv Engleske napadala koliko je mogla. Trijumf protiv Slovenije u četvrtak bi otvorio vrata drugog kruga, ali eto, da napomenemo da i ova opcija sa remijima postoji.

Ukoliko bi bila druga u grupi, Srbija bi išla na pobednika Grupe A, a to se crta da će biti Nemačka.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković PiksiEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara