Juraj Kucka (©Reuters)
Juraj Kucka (©Reuters)

Rasplet u Grupi E: Da li će biti “prijateljskog” meča u Frankfurtu? Ukrajincima najteže

Vreme čitanja: 4min | sre. 26.06.24. | 11:35

Sve četiri reprezentacije imaju po tri boda pred poslednje kolo. Tim Sergeja Rebrova u najgorem položaju, mora da dobije Đavole. Nikad manja kvota na remi u duelu Belgije i Slovačke (2,05)

Danas se spušta zavesa na grupnu fazu Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Pored Srbije, Hrvatske, Škotske i Albanije traže se još četiri selekcija koje se vraćaju kući. Najveća bitka je u Grupi E u kojoj sve četiri reprezentacije – Rumunija, Belgija, Slovačka i Ukrajina imaju po tri boda i danas pada odluka. Iz ove grupe idu izvesno tri ekipe. U najgorem položaju zbog najslabije gol-razlike je Ukrajina koju samo pobeda protiv Belgije sigurno vodi u osminu finala.

Slovačka i Rumunija bi danas (18.00) u Frankfurtu mogli da odigraju “prijateljski meč” i da obe sigurno odu u nokaut fazu. Naime, ako bude nerešeno, idu dalje obe selekcije, pa ne čudi što je kvota na iks u Mozzartu samo 2,05.

Izabrane vesti

Svetla Evrope biće uperene u ove dve selekcije, ali se postavlja pitanje zašto bi rizikovali. Biće zanimljivo gledati ovu utakmicu, da li će biti žara, a nema sumnje da će i UEFA da otvori “četvoro oči”. Ako ne bude iksa u poslednjem kolu onda bi i trećeplasirana selekcija mogla da ode u osminu finala. Zasad “visi” Mađarska koja ima gol-razliku -3 (2:5), dok bi poražena iz Grupe E sigurno bila bolje od naših severnih suseda. Najbolje stoje Rumuni sa +1 (3:2).

18.00: (3,30) Slovačka (2,05) Rumunija (4,40)

Vezista slovačke reprezentacije Juraj Kucka uverava da njegov tim u meču sa Rumunijom neće igrati striktno na remi.

Selektor nam je dao sve potrebne informacije o tome šta možemo da očekujemo od Rumunije. Zamišljam da će to biti teška utakmica i nadam se da ćemo posle poslednjeg zvižduka biti srećni. Naša snaga je u tome što igramo kao tim. Znamo da imamo jako dobru grupu igrača i zahvaljujući ovoj koheziji postajemo jači. Raspoloženje je i dalje odlično. Niko ne razmišlja o remiju. Spremni smo za pobedu. Hoće li biti teža utakmica nego protiv Ukrajinaca? Teško je reći. Siguran sam da će se Rumunija dobro pripremiti za nas. Da vidimo šta će biti dalje. Ostajem optimista”, rekao je veteran koji je najbolje partije u karijeri imao u Seriji A, u Đenovi, Milanu i Parmi, a sada je igrač šampiona ove zemlje, Slovana iz Bratislave.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Više vatre i takmičarskog naboja biće u Štutgartu u duelu Ukrajine i Belgije. Ove selekcije su poražene na startu šampionata, ali su u drugom kolu pobedile. Belgiji za siguran prolaz u osminu finala odgovara remi (drugo ili treće mesto), dok tim Sergeja Rebrova mora da ide na trijumf jer ima najslabiju gol-razliku.

Tedesko bi mogao da izvede na teren isti sastav kao protiv Rumunije, osim suspendovanog Lukebakija koga će verovatno da zameni Bakajoko. Romelu Lukaku će opet biti najistureniji, a sa krila će da preti brzonogi Žeremi Doku iz Mančester Sitija, uz saigrača Kevina de Brujena kao dirigenta na sredini terena. Lois Openda će i dalje da bude džoker nemačkog stratega italijanskog porekla.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU BELGIJE PROTIV UKRAJINE.

Ukrajinci mogu s bodom među 16 najboljih samo ako ne bude nerešeno u Frankfurtu u duelu Rumunija i Slovačke.

18.00: (5,50) Ukrajina (4,00) Belgija (1,70)

Romelu Lukaku je najmalerozniji fudbaler u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva. Nije postigao gol na dva meča, a čak tri puta mu je poništen pogodak zbog VAR-a. Selektor Đavola Domeniko Tedesko ne može da računa na Lukebakija koji je dobio po žurti karton u oba meča. Aksel Vitsel zbog povrede nije igrao u prve dve utakmice, ali bi mogao da se nađe u timu danas u Štutgartu.

ROMELU LUKAKU DAJE GOL UKRAJINI - KVOTA U MOZZARTU JE 2,30.

Visoki Artjom Dovbik, koji je zablistao prošle sezone u Đironi, i dalje nije zatresao mrežu u ovom šampionatu i u njega su uperene nade navijača u plavo-žutom. Partner u napadu biće mu iskusni Jaremčuk.

Ove selekcije se nikada dosad nisu sastajale.

--------------------------

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

EVROPSKO PRVENSTVO U NEMAČKOJ

GRUPA E

3. KOLO

Sreda

18.00: (5,50) Ukrajina (4,00) Belgija (1,70)

18.00: (3,30) Slovačka (2,05) Rumunija (4,40)

***Kvote su podložne promenama

1. KOLO

Ponedeljak, 17. jun

Rumunija - Ukrajina 3:0 (1:0)

/Stančiju 29, Marin 53, Draguš 57/

Belgija - Slovačka 0:1 (0:1)

/Šranc 7/

2. KOLO

Petak, 21. jun

Slovačka - Ukrajina 1:2 (1:0)

/Šranc 17 - Šaparenko 54, Jaremčuk 80/

Subota

Belgija - Rumunija 2:0 (0:0)

/Tilemans 2, De Brujne 80/



tagovi

reprezentacija SlovačkeEURO 2024reprezentacija RumunijeFudbalska reprezentacija Belgijereprezentacija Ukrajine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara