Barsa mora hitno da reaguje, Depaj stiže u januaru za siću

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.11.20. | 09:44

Traži se zamena za Fatija

Memfis Depaj je letos bio na ivici transfera u Barselonu, ali je ostao u Lionu jer Usman Dembele nije napustio Kamp Nou kao što je planirano. Barsa je tada napravila dogovor sa Holanđaninom da joj se priključi sledećeg leta, ali sada je primorana na hitnu reakciju posle teške povrede Ansua Fatija.

Barselona će zato pokušati da dovede Depaja već u januaru.

Izabrane vesti

Podsetimo, Holanđanin je ušao u poslednju godinu ugovora i na kraju sezone može da ode iz Liona kao slobodan igrač. Pregovori o produžetku saradnje su propali i Francuzi su se pomirili s njegovim odlaskom. Što im i ne pada teško jer ih njegova plata košta 5.000.000 evra godišnje i ubedljivo je najplaćeniji igrač u klubu. Zato su letos i bili raspoloženi da ga prodaju u Barselonu za oko 15.000.000 evra.

Ipak, povreda Fatija i očekivana pauza od nekoliko meseci je naterala Barselonu da operaciju Depajevog dolaska počne ranije nego što je planirano. Holanđanin bi mogao već u januaru da se priključi Kataloncima. I to po bagatelnoj ceni.

Lion ima opciju da ga izgubi za džabe narednog leta ili da u januaru pristane na transfer u kojem bi mogao nešto da zaradi. Barsa sigurno neće hteti da plati fiksno obeštećenje, ali bi Lion mogao da dobije nekoliko miliona evra kroz bonuse u zavisnosti od učinka Holanđanina plus određene procente od naredne prodaje.

Holanđanin jedva čeka poziv iz Katalonije i nastavlja da šalje pozitivne signale.

“Ne mogu da vam obećam da ću ostati do kraja sezone. Bitno je da Lion sada iskoristi to što sam ovde i da ja iskoristim minutažu na najbolji mogući način”, rekao je Depaj sinoć za francuske medije.

U katalonskoj štampi ovo tumače kao otvoren poziv Barseloni da ga angažuje, ali je problem što je klub trenutno u prelaznoj fazi bez rukovodstva do predsedničkih izbora. Depaj je velika želja Ronalda Kumana. Njih dvojica su sjajno sarađivali u reprezentaciji Holandije, a Kuman posebno ceni Depajovu univerzalnost da igra na svim pozicijama u napadu i to je ono što mu je potrebno u Barseloni.


tagovi

Memfis Depaj

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara