Fudbaleri Mamelodi Sandaunsa (©Reuters)
Fudbaleri Mamelodi Sandaunsa (©Reuters)

AFRIKA: Mamelodi Sandauns overava titulu, derbi u zaostaloj utakmici Kupa Maroka

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.05.24. | 09:02

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

BAHIR DAR – DIRE DAVA, 17.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Izabrane vesti

I dalje je živ Bahir Darov niz bez poraza. Od 9. februara, odnosno na poslednjih osam utakmica ostvario je pet pobeda i tri remija. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da se u potpunosti uključi u trku za titulu, samo za drugo mesto. Osam kola pre kraja prvenstva lider Etiopija Nigd Bank ima devet bodova više, dok se drugoplasirani Difens Fors i pozicija koja vodi u Kup konfederacija udaljeni četiri poena. Bahir Daru u goste dolazi osmoplasirana Dire Dava, koja je i sama vezala četiri meča bez poraza (po dve pobede i remija). U prvom njihovom ovosezonskom susretu Bahir Dar je bio bolji sa 2:1.


ZAMALEK – NACIONALNA BANKA EGIPTA, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Definitivno Zamalek igra u najboljoj formi od početka sezone. U poslednja četiri kola prvenstva je ostvario tri pobede, uključujući onu nad najljućim rivalom Al Ahlijem (2:1), dok je u Kupu konfederacije preko Drimsa pobedom u Gani (3:0) stigao do finala. Na krilima tog uspeha danas dočekuje Nacionalnu Banku Egipta, protiv koje će biti apsolutni favorit. Bankari su 15. na tabeli, imaju pet bodova više i utakmicu više od davljenika Farka. Zamalek je bio bolji od njih na poslednja četiri susreta u prvenstvu.


KAJZER ČIFS – MAMELODI SANDAUNS, 19.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Prva prilika za Mamelodi Sandaunse da zvanično overe titulu, sedmu uzastopnu, a ukupno 17. u istoriji južnoafričkog fudbala. Potrebno im je samo da pobede posrnulog velikana Kajzer Čifse na njegovom terenu, kako bi i matematički bili van domašaja drugoplasiranog Stelenboša, jedinog tima koji u teoriji još može da ih ugrozi. Imaju Sandaunsi 10 bodova više od najbližeg pratioca i tri odigrana meča manje, a Stelenboš do kraja prvenstva može da osvoji samo još 12 poena. Mamelodi je prošlog petka izgubio od Esperansa u polufinalu Lige šampiona, tako da se još uvek oporavlja od tog neuspeha. Inače, u domaćoj ligi nema nijedan poraz, zabeležio je 18 pobeda i pet remija. Čifsi su osmi na tabeli sa 26 bodova manje, kako god da se završi današnji susret za njih će ova sezona da bude neuspešna. Od Mamelodija su dvaput gubili ove sezone, u prvenstvu i Liga kupu sa po 2:1.


BERKAN – FAR RABAT, 21.00

(Fudbal, Kup Maroka)

Susret Berkana i FAR Rabata u 1. kolu nacionalnog kupa je odavno već trebalo da se odigra, ali zbog obaveza te dve ekipe na međunarodnoj sceni nije bilo prostora u kalendaru sve do danas. Ovo takmičenje je već doguralo do četvrtfinala, drugoligaš Dčira tamo čeka najpre ishod ovog susreta, a zatim i okršaja pobednika ove utakmice sa Renesansom. Berkan je u nedelju pobedom nad USM Alžirom izborio plasman u finale Kupa konfederacije, tako da susret sa liderom marokanskog šampionata dočekuje u sjajnom raspoloženju. S druge strane FAR je pre pet dana doživeo ogroman kiks, izgubio je od Hasanije (1:2), pa sada Radža Kazablanka može da mu priđe na samo bod zaostatka pred poslednja tri kola. U ovom trenutku prvenstvo mu je izvesno prioritet. Tamo Berkan nije uspeo da ga zaustavi, u Rabatu je bilo 0:0, a u Berkanu 2:1 za FAR. Uprkos tome Berkan je treći na tabeli i na dobrom putu da se ponovo plasira u Kup konfederacije.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara