"MUSTAFA ŠAKUR"
"MUSTAFA ŠAKUR"

Upoznajte Neptunas: Amerikanac i gomila nezgodnih Litvanaca prete Zvezdi

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.10.14. | 14:35

Naredni protivnik crveno-belih u Evroligi je debitant u elitnom takmičenju - Neptunas Klajpeda

MUSTAFA ŠAKURCrvena zvezda i litvanski Neptunas će u četvrtak odmeriti snage u Klajpedi u drugom kolu ovogodišnjeg izdanja Evrolige. Crveno beli će tako u četvrtak od 18 časova biti deo prvog evroligaškog meča svih vremena u Švituris areni.

Neptunas je praktično od „juče” na mapi evropske košarke. Prvi put u istoriji kluba su učestvovali u Evropi u sezoni 2013/2014. Tada su u Evrokupu ispali već posle grupne faze takmičenja u kojoj je bio kragujevački Radnički. Međutim, tim koji će se u četvrtak suprotstaviti vicešampionu Srbije je mnogo ozbiljniji i jači od prošlogodišnjeg.

Izabrane vesti

Doveden je na poziciji plejmejkera iskusni Amerikanac Mustafa Šakur. Sa jednog od najboljih univerziteta što se tiče koledž košarke - Arizone, sleteo je pravo u Evropu, tačnije u Prokom Trefl iz Sopota. Promenio je u karijeri čak 13 klubova od kojih su najzvučniji nekadašnja TAU Keramika, Vašington Vizardsi i Oklahoma Siti Tander.

Trener Neptunasa je Litvanac Kazis Maksvitis. Mladi stručnjak (37) učio je zanat kroz sve omladinske selekcije Litvanije, od pionirske do juniorske, pa i igra Neptunasa odiše tipičnom litvanskom filozofijom. Na terenu su uglavnom četiri niska igrača, od kojih većina odlično šutira za tri i jedan dominantan centar. Na utakmici prvog kola protiv Laboral Kuće, Neptunas je šutnuo čak 26 trojki!

Zvezda je svakako favorit protiv Litvanaca ali se nikako ne sme opustiti i pomisliti da je utakmica unapred dobijena. Ako se Neptunas raspuca i te ponekad nerezonske trojke krenu da ulaze, Crveno beli mogu imati velikih problema.

Na MOZZARTOVOJ listi Crvena zvezda je favorit pa ako ste uvereni da će tim Dejana Radonjića uspeti da dođe do pobede, zaokružite „dvojku” na crveno-bele.


tagovi

FK Crvena zvezdaEvroligaKK Neptunas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara