Radnički se držao tri četvrtine, a onda poklekao u Atini

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.01.22. | 17:52

Dobar otpor ekipe Uroša Stevanovića protiv favorizovanog Olimpijakosa - 7:11

Radnički je definitivno podigao nivo igre, što je prezentovano na finalnom turniru Kupa Srbije, gde je ekipa Uroša Stevanovića podigla trofej, ali to još nije dovoljno da bi se napravila senzacija, kakvo bi predstavljalo eventualno slavlje nad Olimpijakosom u Atini. Klub iz srca Šumadije držao se dobre tri četvrtine u glavnom gradu Grčke, ali je onda presudio kvalitet u domaćim redovima i zasluženo slavlje crveno-belih - 11:7 (4:3, 2:1, 1:1, 4:2).

Olimpijakos se osamostalio na prvom mestu grupe A sa skorom od pet pobeda, jednim remijem i porazom, dok je Radničkom ovo bio peti poraz, uz jednu pobedu i remi.

Izabrane vesti

Najžešći otpor snažnom protivniku pružio je iskusni Miloš Ćuk, koji je postigao tri gola i bio najefikasniji u gostujućim redovima, dok su se četvorica igrača Kragujevčana po jednom upisala u strelce. Kod domaćina su po tri gola dali Janis Funtulis i kapiten Konstantinos Murikis, a po dva Filip Filipović i Konstantinos Genidunijas.

Radnički je imao priključak do početka poslednje deonice, golom Filipa Jankovića dva minuta pre kraja treće četvrtine, poslednji put je bio na dva gola zaostatka, ali je Olimpijakos poslednji period otvorio serijom 3:0 i rešio pitanje pobedinka. Jedino što su gosti uspeli da urade u finišu meča jeste da donekle ublaže poraz.

Kragujevčani se nalaze na pretposlednjem mestu u grupi, ali još uvek nisu izgubili sve šanse za plasman na TOP 8, s obzirom da se došlo do polovine grupne faze. Ipak, Stevanovićevom timu je sada neophodno da uđe u seriju pobeda kako bi uhvatio priključak sa ostalim timovima, a onda pokušao i da se domogne četvrte pozicije.

Radnički će biti domaćin u naredna dva meča, protiv Olimpijakosa i Barselonete, a potom ide na noge Dinamo Tbilisiju.

LIGA ŠAMPIONA – 7. KOLO

GRUPA A

Utorak

Dinamo Tbilisi - Ferencvaroš 7:14 (0:3, 1:2, 3:4, 3:5)

Olimpijakos - Radnički Kragujevac 11:7 (4:3, 2:1, 1:1, 4:2)

20.15: (2.40) Barseloneta (6.25) Novi Beograd (1.95)

20.30: (1.15) Breša (10.0) Jadran Split (8.00)



tagovi

Uroš StevanovićVK RadničkiVK OlimpijakosFilip FilipovićMiloš Ćuk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara