NAJAVA DANA (petak, 10. maj): Đoković, Partizan, HSV za nastavak nade i još puno toga

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.05.24. | 07:11

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama…

Izabrane vesti

(Fudbal, Francuska 1)

Rems je u seriji od tri poraza, ali mu ne preti opasnost od ispadanja. Sa druge strane Brest želi da zadrži treću poziciju koja mu garantuje direktno mesto u Ligi šampiona naredne sezone. Ulog za domaćina je prilično veliki, ali mu samopouzdanje podgreva činjenica da je u prvom delu sezone okrenuo Rems od kojeg je gubio na poluvremenu, slavivši 2:1 u gostima.

NICA – AVR, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Strahovito važna utakmica za Nicu koja u finišu sezone ima šansu da pojuri četvrtoplasirani Lil i mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Orlovi sa Azurne obale ne bi smeli da prokockaju priliku protiv petnaestoplasiranog tima, prvog iznad opasne zone. Ipak, ne treba zaboraviti da se gosti bore za opstanak i da su u prvom delu sezone savladali Nicu sa 3:1.

FROZINONE – INTER, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Iz vizure Intera utakmica bez rezultatskog značaja i upravo će na tu kartu igrati Frozinone koji se nalazi dva boda iznad zone ispadanja. Frozinone je u seriji od šest utakmica bez poraza, od čega je na pet remizirao, a čak tri završio rezultatom 0:0. I remi protiv šampiona bio bi po volji domaćina koji je u prvom delu sezone rutinski poražen na Meaci sa 2:0.

AUGZBURG – ŠTUTGART, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Štutgart je već obezbedio mesto u Ligi šampiona, ali ko zna, možda Švabe imaju nameru da u poslednje dve runde pokušaju da otmu Bajernu drugo mesto, što je svakako stvar prestiža. Serhu Girasi i drugovi su u prethodnoj rundi uzeli meru upravo Bavarcima i puni entuzijazma dolaze na gostovanje Augzburgu koji je vezao tri poraza.

ALAVES – ĐIRONA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Budući da za titulu snage nije imala, a da je Ligu šampiona već obezbedila, Đirona je u finiš sezone ušla bez rezultatskog značaja, ali i pored toga nije smanjila gas. Katalonski klub dobio je četiri od poslednjih pet utakmica uz 14 postignutih golova i mada je favorit, neće mu lako biti u gostima Alavesu budući da su Baskijci dobili poslednje tri utakmice uz gol-razliku 6:0.

PADERBORN – HSV, 18.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Hamburg i dalje nije matematički izgubio šansu za povratak u Bundesligu, a da bi se nadao doigravanju na pobede nad Braunšvajgom i Sankt Paulijem morao bi da veže i treću, protiv Paderborna, protiv kojeg je slavio na svakom od poslednja tri gostovanja. Domaćin igra promljenivo, dobio je samo dve od poslednjih devet utakmica pa u poslednja dva kola ulazi bez rezultatskog motiva.

ŠAVES – FAMALIKAO, 21.15

(Fudbal, Portugalija 1)

U teškoj je situaciji Šaves, gotovo bezizlaznoj. Dva kola pre kraja ima pet bodova manje od Portimonensea, koji će, kako trenutno stvari stoje, igrati baraž za opstanak. Šavesu je stoga protiv Famalikaa potrebna pobeda, koju nije ostvario kod kuće još od sredine februara! Pride gosti, iako nemaju poseban motiv, dolaze puni samopouzdanja posle pobede nad Benfikom u prošlom kolu.

PARTIZAN – BUDUĆNOST, 19.30

(Košarka, ABA liga, polufinale)

Da je Aleksa Avramović bio smireniji u poslednjim sekundama utakmice u Podgorici, u Partizanu bi već sada razmišljali o finalu ABA lige. Ovako, za njega će morati da se izbore u majstorici pred svojim navijačima. Crno-beli su pre desetak dana rutinski slavili protiv Budućnosti na svom terenu, u ligaškom delu ABA lige takođe, a za poraz od crnogorskog tima u Beoradu ne znaju od 2020. godine.

KECMANOVIĆ – RUD, 15.30

(Tenis, ATP Rim)

Bez većih problema je Kasper Rud savladao Brendona Nakašimu u prvom kolu Mastersa u Rimu, međutim, u drugom ga očekuje neuporedivo teži zadatak. Srpski teniser sastaće se sa Kasperom Rudom, petim nosiocem turnira i teniserom koji ga je pre samo dve nedelje savladao u Madridu (6:4, 6:1). Norvežanin je u odličnoj formi, sredinom aprila osvojio je turnir u Barseloni, a zatim u Madridu ispao u osmini finala od kasnijeg finaliste Feliksa Ože Alijasima. Kecmanović s druge strane nije vezao dve pobede još od turnira u Akapulku krajm februara.

ĐOKOVIĆ – MUTE, 19.00

(Tenis, ATP Rim)

Na prvi pogled zicer za Novaka Đokovića u drugom kolu Mastersa u Rimu. Prvi reket sveta odmeriće snage sa Korentanom Muteom, koji je u prvom kolu posle preokreta savladao Romana Safijulina. Đoković i Mute već su se jednom sastajali na Mastersu u Parizu pre pet godina kada je srpski teniser slavio sa 2:0 u setovima.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara