©AFP
©AFP

Sevilja želi trećeg Srbina u svojim redovima, moraće da izdvoji između pet i šest miliona evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 17:17

Mirko Topić na meti kluba sa stadiona Ramon Sančes Pishuan

Odlaskom brazilskog defanzivnog veziste Fernanda Režesa prošle zime upražnjeno je jedno mesto na poziciji defanzivnog veznog ograča u timu Sevilje, pa će upravo popunjavanje te pozicije predstavljati jedan od ciljeva sportskog sektora kluba sa stadiona Ramon Sančes Pishuan predstojećeg leta.

Kako piše madridski AS, Sportski direktor Sevilje, Viktor Orta, u ovim trenucima pregovara sa Interom oko nove pozajmice ili opcije otkupa Lusijana Agumea, dok je favorit za poziciju novog igrača na tom mestu srpski reprezentativac Mirko Topić.

Izabrane vesti

Nekadašnja nada Vojvodine, iza sebe ima odličnu sezonu u portugalskom Famalikau, što su ispratili brojni evropski skauti, pa postoji interesovanje klubova i iz Engleske i Italije. Međutim, deluje da je Sevilja u ovom trenutku najkonkretnija. AS Topića po građi i stilu igre poredi sa Nemanjom Matićem i piše da će klub sa Pishuana za ovaj transfer morati da izdvoji između miliona evra. A nije isključeno da bi cena mogla i da poraste, s obzirom na veliko interesovanje.

Famalikao je Topića doveo prošlog leta za obeštećenje od 1.000.000 evra, što je predstavljalo izuzetan tržišni potez portugalskog kluba, jer mu je cena u ovom trenutku pet ili šest puta veća. Do sada je odigrao 33 utakmice za Famalikao u svim takmičenjima, a u najvećem broju njih je proveo svih 90 minuta na terenu.

Sevilja u ovom trenucima u svojim redovima ima dvojicu srpskih internacionalaca, Marka Dmitrovića i Nemanju Gudelja. Doduše, Dmitrović u ovoj takmičarskoj godini ima tek nekoliko nastupa, dok je Gudelj imao velikih problema sa oba kolena i trenutno pokušava da se oporavi do početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Mirko Topić je kao dete Vojvodine igrao za sve mlađe selekcije Srbije, a debitantski nastup za seniorski tim zabeležio je u januaru prošle godine protiv Sjedinjenih Američkih Država u Los Anđelesu. Nakon toga nije nije bio u planovima selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Mirko Topić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara