Šok vest iz Pariza: Ćavi Simons se ne vraća u PSŽ

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.05.24. | 02:43

Tako makar tvrdi RMC, Lajpcig prvi favorit da ga dobije na još godinu dana...

Prilično iznenađujuća, da ne kažemo šokantna vest, stiže iz Francuske! Renomirani RMC tvrdsi da Ćavi Simons (21) neće naredne sezone igrati u Pari Sen Žermenu. Mnogi stručnjaci za fudbalsku pijacu bili su ubeđeni da se odlaskom Kilijana Embapea otvara prostor za povratak sjajnog ofanzivca na Park prinčeva; u prilog tome govorio je i produžetak saradnje sa Parižanima do 2027, pre nego što je otišao na pozajmicu u RB Lajpcig, međutm prema poslednjim informacijama 21-godišnji Holanđanin značajno je bliži konačnom transferu ili novoj pozajmici od ozbiljne uloge u timu Luisa Enerikea.

Ili da budemo još precizniji: Simons nije pokazao pravu želju da se vrati u Pariz, a ljudi iz rukovodstva kluba i pored toga što se igrač uklapa u planove španskog trenera, ne žele da vrše pritisak na njega. To je navodno deo nove strategije Nasera Al Kelaifija, koja između ostalog podrazumeva da dres Svetaca nose samo oni igrači koji to zaista žele svim srcem. Sve u pokušaju da u popularnom klubu napokon bude izgrađena zdrava sredina, kao temelj za novi početak.

Izabrane vesti

Logično, nameće se pitanje šta će biti sa jednim od najtalentovanijih igrača današnjice?

"Prema našim saznanjima, PSŽ je već počeo pregovore oko transfera Ćavija Simonsa u nemački klub. Posao je daleko od zaključenog, ali jedno je izvesno - on se neće pojaviti na početku priprema za novu sezonu. Luis Enrike ceni Simonsove kvalitete i dobro ga pozanje, no kako igrač i njegovo okruženje nisu oduševljeni idejom da karijeru nastavi u Parizu, klub ne namerava da tu priču forsira", stoji u tekstu RMC-a.

"Poslednjih sati katalonska štampa pominje i mogućnost nove pozajmice, u Barselonu, klubu gde je igrač stasavao u mlađim kategorijama, ali teško je zamisliti tako nešto u ovom trenutku, pre svega zbog delikatne finansijske situacije u Barsi. Tako da transfer u Lajpcig u narednim nedeljama deluje kao najverovatnija opcija".

RMC za sada ne pominje nikakve cifre pa je otvoreno i pitanje kako bi nemački klub mogao da dođe do igrača kome je cena skočila na 80.000.000 evra. Istina, postoji informacija da se i Simons nešto pita po onom ugovoru sklopljenom sa Parižanima, međutim ovo bi pre svega trebalo da se odnosi na pozajmice.

Uzimajući sve to u obzir, možda je još godinu dana zajma Lajpcigu, ovoga puta s opcijom otkupa, nešto najrealnije u ovom momentu.

Ćavi Simons je tokom boravka u Saksoniji potpuno eksplodirao, pokazao da može da igra sjajno na najvišem nivou, o čemu najbolje svedoče njegove brojke. Zaista su veoma dobre - devet golova i 15 asistencija. Od čega dobar deo u Ligi šampiona.

Simons ima veoma dobar odnos sa Markom Rozeom, njega najčešće pominje kada govori o svom uzletu u poslednjih desetak meseci, tako da bi to mogao da bude tajni adut Lajpciga.

U svakom slučaju, pred nama su nedelje odluke, jer Holanđanin želi da bude načisto sa svojom sudbinom pre početka Evrpskog šampionata...


tagovi

Ćavi SimonsLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara