Džoel Bolomboj i Džejms Naneli (©Starsport)
Džoel Bolomboj i Džejms Naneli (©Starsport)

Zasluženi rani kraj: Večiti potpuno nemoćni protiv plej-of ekipa

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.24. | 09:49

Partizan Mozzart Bet upisao šest pobeda protiv timova koji će nastaviti takmičenje u Evroligi. Crvena zvezda samo pet

Navijači Partizan Mozzart Beta reći će da im je Nikola Mirotić “ukrao“ leto i skratio prostor za selekciju ekipe, podsetiće i na “izdaju“ Jama Madara i premotavati sve one utakmice u kojima im je tako nedostajao jedan pouzdani plejmejker...

Pristalice Crvene zvezde i dalje kunu Šabaza Nejpira i zlehudu sudbinu zbog koje su dobar deo sezone igrali osakaćeni povredama od kojih je svakako najviše bolela ona Miloša Teodosića. Bez njega, to jednostavno nije isti tim. Ili da budemo do kraja iskreni: to nije evroligaški tim. Kamoli tim za gornji dom Evrolige.

Izabrane vesti

Ali ako ćemo da budemo potpuno objektivni, a valjalo bi ako hoćemo napred, ni crno ni crveno-beli ove sezone nisu ni zaslužili da budu u plej-inu. I nema boljeg dokaza od njihovog učinka u sudarima sa ekipama koje će nastaviti takmičenje u Evroligi.

Poražavajuće zvuči, ali od čak 20 utakmica protiv rivala iz top 10, Partizan Mozzart Bet je u svoju korist rešio svega šest, one sa Panatinaikosom, Monakom, Fenerbahčeom, Makabijem, Baskonijom i Anadolu Efesom. Sve u Beogradu naravno gde su crno-beli imali podršku navijača kakvu većina drugih klubova može samo da sanja.

Crvena zvezda, u skladu sa konačnom pozicijom na tabeli, nešto gora: pet pobeda na 20 utakmica sa top 10 ekipama. Nijedna protiv prvih pet. Pali su u Beogradu samo Makabi uz Teodosićevih 40 indeksnih poena, te Virtus, Anadolu Efes, dva puta i Fenerbahče, u Istanbulu uz partiju sezone Džoela Bolomboja. Tada su navijači pomislili da Zvezda može, ali ubrzo je Teodosić ispao iz konkurencije i realnost je zakucala na vrata.

Opravdanja možemo da tražimo na obe strane, pronaći ćemo ih sijaset, ali ako večiti hoće napred moraće da priznaju: ima i do nas samih. 



tagovi

KK Crvena zvezdaKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara