Trosar i Rajs (©Reuters)
Trosar i Rajs (©Reuters)

Topovi prvi zapucali, čeka se Siti! Bornmut dobro prošao, moglo da bude i sedam razlike

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.05.24. | 15:31

Tobdžije napadale i stvarale prilike, rutinski do tri boda

Bar na nekoliko sati Arsenal će imati četiri boda prednosti u odnosu na Mančester Siti na vrhu Premijer lige, mada i dve utakmice više, pa je i dalje sve u rukama branioca titule. Topovi su prvi zapucali, Arsenal je rutinirao Bornmut i slavio rezultatom 3:0 (1:0). Gosti su još i dobro prošli na Emirejtsu, jer kako je Arsenal lako stvarao šanse i koliko je napadao, moglo je da bude sedam razlike. Ovako, sabili su protivnika na njegovu polovinu, bili opasni svih 90 minuta i priredili sjajno fudbalsko popodne svojim pristalicama.

Sada se čeka Mančester Siti. Posle Arsenalove ubedljive i lagane pobede, branilac titule ima obavezu više da protiv Vulverhemptona odigra makar upola kao najveći konkurent za engleski presto. To suštinski ne bi trebalo da bude previše težak zadatak za ekipu Pepa Gvardiole, posebno zato što Vulvsima pobeda ne igra naročitu ulogu jer su ušuškani na sredini tabele i brigu o opstanku su odavno prebrinuli.

Izabrane vesti

Arsenal je i ovu utakmicu odigrao sa već prepoznatljivim žarom i već od šanse koju je u 10. minutu propustio Leandro Trosar videlo se šta se Bornmutu sprema. Trešnjice su se dobro držale jer su izdržale maltene celo poluvreme bez da se zatrese mreža Marka Traversa koji je imao čak i više posla nego što je to uobičajeno slučaj, a i ovako je jedan od najviše uposlenih golmana u Premijer ligi.

Arsenal je ređao šanse pred golom Bornmuta, ispromašivali su se Trosar, Saliba, Saka, Parti, Rajs i Haverc pre nego što je sudija Dejvid Kut pred dodato vreme u završnici prvog poluvremena svirao jedanaesterac. Travers je desnom nogom zakačio Haverca i u prvi, a vala i drugi mah izgledalo je da Nemac traži kontakt i da je već počeo da pada pre nego što ga je golman potkačio. Nekoliko minuta je trajala neizvesnost, ponovljeni snimak vrteo se i vrteo, dok Kut na kraju nije pokazao na belu tačku i možda čak oštetio goste tom prilikom. To nije ni bilo toliko važno, jer je Bukajo Saka jedan jako loše izveden penal uspeo da pretvori u gol za vođstvo pred sam odlazak u svlačionicu na predah.

Nastavak utakmice doneo je sličan fudbal, mada je kasnije i Bornmut počeo konačno da igra i preti. Nije se Arsenal opuštao nijednog trenutka, mada su fudbaleri Bornmuta na momente bili krajnje pasivni, ali su Saka i Haverc propustili još dve dobre prilike, pre nego što je Dominik Solanke prebacio uzbuđenje na drugi kraj terena. Gotovo ni iz čega stigao je do sjajne prilike u petercu, ali ga je zaustavio David Raja. Taj momenat je dao krila gostima koji su krenuli napred, svesni da nemaju šta više da izgube. Čak je Antoan Semenjo zatresao mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Arsenalu je do kraja sudija Kut takođe poništio prelep gol Gabrijela, pre nego što je Deklan Rajs u sedmom minutu nadoknade ipak potvrdio ubedljiv trijumf.

Sada na Emirejtsu mogu samo da se prekrste i isprate dešavanja na Etihadu. A, tamo očekujemo takođe da pršti...

PREMIJER LIGA – 36. KOLO

Petak

Luton - Everton 1:1 (1:1)

/Adebajo 31 - Kalvert Luin 24pen/

Subota

Arsenal - Bornmut 3:0 (1:0)

/Saka 45 penal, Trosar 70, Rajs 90+7/

16.00: (2,15) Brentford (3,50) Fulam (3,30)

16.00: (3,70) Barnli (3,50) Njukasl (2,00)

16.00: (5,60) Šefild Junajted (3,90) Notingem Forest (1,62)

18.30: (1,10) Mančester Siti (13,0) Vulverhempton (25,0)

Nedelja

15.00: (2,80) Brajton (3,50) Aston Vila (2,45)

15.00: (1,67) Čelsi (4,00) Vest Hem (5,00)

17.30: (1,50) Liverpul (4,70) Totenhem (6,75)

Ponedeljak

21.00: (2,55) Kristal Palas (3,40) Mančester Junajted (2,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Leandro TrosarBukajo SakaArsenalBornmut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara