Džejlin Smit (© ABA liga)
Džejlin Smit (© ABA liga)

Partizan testira novo oružje na strani za prolaz u polufinale

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.04.24. | 08:33

Crno-beli danas od 18 časova u Laktašima imaju prvu meč loptu za plasman u polufinale ABA lige gde ih već čeka Budućnost

Partizan Mozzart Bet u Laktašima danas od 18 časova (Arena Sport) ima samo jedan cilj, da ostvari pobedu i sa rutinskih 2:0 u četvrtfinalnoj seriji ABA lige prođe u polufinale i ostavi Igokeu iza sebe i krene pripreme za Budućnost. Da bi se pomenuto i ostvarilo, Željko Obradović će testirati svoje novo šutersko oružje na gostujućem terenu. Naravno mislimo na Džejlina Smita, američkog internacionalca koji je niotkuda eksplodirao i na poslednja tri meča postao glavni šuter u crno-belom taboru.

Nije ovo samo naša konstatacija, brojke neumoljivo govore u korist ovog momka koji je u Partizan stigao u decembru prošle godine, vrlo brzo se zakucao za klupu. Potom bio van bilo kakvih planova i rotacije Željka Obradovića da bi sada postao ozbiljan deo napadačkog repertoara u nastojanjima da se odbrani ABA titula. Dovoljno je samo da istaknemo da je Smit ubacio 13 trojki na prethodna tri meča (Valensija, Zadar i Igokea), a da stvar bude još neverovatnija ispalio je samo 18 šuteva van linije 6,75. Sa 43 poena na ove tri utakmice je pokazao zbog čega se sada Arenom ori: "Smit, Smit, Smit", ali je došlo vreme da se vidi da li te partije može da ponovi van Beograda.

Izabrane vesti

Idealna prilika je večeras u Laktašima, jer realno... Partizan Mozzart Bet je apsolutni favorit zbog igračkog kadra, a svakako će posebna pažnja biti usmerena baš ka Smitu.

"Pričao sam sa trenerskim stafom, pričao sam i sa Željkom Obradovićem... rekli su mi šta očekuju od mene, mislm da sam protiv Valensije pokazao to na parketu. Ispunio njihova očekivanja, ali i moja. Pre svega da pokrenem akcije, pronađem saigrače i postavim ritam utakmice", rekao je Džejlin Smit za Mozzart Sport.

Pred današnji meč Željko Obradović nije hteo da priča o individualcima, već je samo istakao da kao tim moraju da odigraju na visokom nivou kako bi ispunili cilja, a to je bez ikakve dileme plasman u polufinale gde već strpljivo čeka Budućnost iz Podgorice koja je sa 2:0 savladala Zadar.

"Pred nama je druga utakmica protiv Igokee. Imali smo nekoliko dana da se posvetimo njenoj pripremi i da u Laktaše krenemo sa nepromenjenom ambicijom, a to je završetak ove serije već sutra. Ekipa Igokee je pokazala da je u stanju da igra na visokom nivou i samo uz maksimalno poštovanje domaćeg tima i visok nivo koncentracije mi možemo do pobede. Nadam se i da će nam naši navijači pružiti podršku na isti način kao i svaki put do sada u Laktašima", naglasio je Obradović

Jedan od momaka koji bi mogao da bude prevaga za Partizan, posebno u reketu je Balša Koprivica.

"Očekujemo da Igokea pruži svoj maksimum i sve učini kako bi se serija vratila u Beograd. Pripremili amo se kroz nekoliko treninga, znamo vrline i mane protivnika i verujemo u pobedu koja bi nam već sutra donela plasman u polufinale", poručio je Koprivica

Što se Igokee tiče, oni su prižili određeni otpor u Beogradu. Imali su čak i prednost u nekoliko navrata u prvom poluvremenu. Ipak, kada je Partizan stegao odbranu i Smit krenuo da pogađa u serijama, pitanje pobednika je bilo vrlo brzo rešeno. Nije pomogao ni izuzetno raspoloženi Mario Nakić na koga će veleras crno-beli znatno više obratiti pažnju.

ABA LIGA - ČETVRTFINALE

BUDUĆNOST - ZADAR

Prvi meč, 13. april

Budućnost - Zadar 100:69

/Ferel 17 - Ramljak 14/

Drugi meč, 19. april:

Zadar - Budućnost 73:80

/Lakić 17 - Makundu 19/

CRVENA ZVEZDA – STUDENTSKI CENTAR

Prvi meč, 15. april:

Crvena zvezda - Studentski Centar 83:81

/Teodosić 17 - Ivišić 14/

Drugi meč, 22. april:

18.30: Studentski centar – Crvena zvezda

Treći meč*, 26. april:

Crvena zvezda – Studentski centar

MEGA – CEDEVITA OLIMPIJA

Prvi meč, 15. april:

Mega - Cedevita Olimpija 119:98

/Đurišić 31 - Kobs, Stjuart 20/

Drugi meč, 21. april:

20.00: Cedevita Olimpija – Mega

Treći meč*, 27. april:

Mega – Cedevita Olimpija

PARTIZAN MOZZART BET – IGOKEA

Prvi meč, 17. april:

Partizan Mozzart Bet – Igokea 94:85

/Panter 18 - Nakić 21/

Drugi meč, 21. april:

18.00: Igokea – Partizan Mozzart Bet

Treći meč*, 28. april:

Partizan Mozzart Bet – Igokea

* - Ako bude potrebe.



tagovi

KK PartizanABA ligaDžejlin Smit

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara