Printscreen
Printscreen

Svetličić vodi Zemun ka Prvoj ligi: Partizanovi đaci zaustavljeni sa penala

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.05.24. | 18:51

Zeleno-plavi savladavši prvog pratioca Teleoptik (2:1) naopravili veliki korak u borbi za viši rang

Posle dva neuspela pokušaja, Zemun je u trećoj sezoni vrlo blizu povratka u prvoligaško društvo. Tim koji je pre tri godine ispao u srpskoligaško društvo, prethodne dve sezone završavao je na drugoj poziciji, te je iz prvog reda gledao promociju novobeogradskog radničkog i OFK Beograda, međutim aktuelno proleće deluje kao prilika koju zeleno-plavi neće ispustiti.

Veliki korak na putu ka cilju izabranici Milana Kuljića napravili su danas savladavši Teleoptik, prvog pratioca (2:1). Biseri Partizana stigli su u komšiluk uz samo bod zaostatka, te je susret u Ugrinovačkoj ulici poneo epitet prekretnice za oba kluba, dok je odgovor na pitanje pobednika doneo Luka Svetličić, dvostruki strelac za domaćina.

Izabrane vesti

Junak Zemuna načeo je mrežu Teleoptika evrogolom u 14. minutu. Udarac sa ivice šesnaesterca nije poremetio goste koji su 15 minuta kasnije iz kontre došli u priliku da nadoknade zaostatak. Marko Lekić je poveo kontru gostiju, a pred golom domaćina oborio ga je Dušan Pavlović, te je sudija Jeknić bez dileme pokazao na belu tačku.

Penal koji je usledio rutinski je realizovao Uroš Knežević, a nerešeni rezultat je ostao na snazi do sredine drugog poluvremena kada je domaćin odgovorio istom merom. U 69. minutu, pred golom gostiju oboren je Filip Đorđević, dok je najstrožu kaznu iskoristio Svetličić.

Junak Zemuna je sa dva gola stigao do sume od 14 pogodaka i tako preuzeo epitet prvog strelca Srpske lige Beograd, dok je istovremeno svoj tim odveo na plus četiri u odnosu na prvog pratioca čime je šanse učenika Strahinje Pandurovića sveo na minimum s obzirom da je do kraja trke ostalo još četiri kola.



tagovi

Srpska liga BeogradTeleoptikFK Zemun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara