TREĆA SMENA: Jokić na Gobera, kriza Atlante u MLS-u, Barselona grabi ka vrhu

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.05.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Košarka, NBA liga)

Počinje polufinalna serija Zapada, a sigurno najzanimljiviji duel u obe konferencije biće obračun Denvera i Minesote. Nagetsi brane krunu, dok Vukovi igraju jednu od najboljih sezona u ovom milenijumu. Kod tima iz Kolorada u prvom planu je Nikola Jokić. U odličnoj formi je i Kanđanin Džamal Mari. Minesota je dobila superstara. Entoni Edvards igra sezonu života. I košgeterski je lider, a ističe se atraktivnim zakucavanjima. Somborac će opet da udari na staru mušteriju, Francuza Rudija Gobera. U ligaškom delu sezone ovi timovi su četiri puta odmerili snage, a skor je 2:2 u pobedama. Denver je pre manje od mesec dana slavio na svom terenu protiv ekipe iz Mineapolisa sa 116:107.

DELFIN - BARSELONA GVAJAKIL, 01.00

(Fudbal, Ekvador 1)

Delfin i Barselona se sukobljavaju u 11. rundi prve faze prvenstva Ekvadora. Nalaze se na suprotnim putevima, jer Delfin želi da preokrene niz od sedam mečeva bez slavlja, dok su gosti bez poraza u sedam uzastopnih okršaja. Barselona je pobedila Universidad Katoliku sa 1:0 u poslednjem ligaškom meču i zauzima peto mesto sa 18 bodova u devet susreta. Delfin je na 15. mestu sa šest poena iz 10 mečeva. Delfin je poražen sa 1:0 u prošloj rundi protiv El Nasionala, produživši post.

ATLANTA – MINESOTA, 01.30

(Fudbal, MLS)

Atlanta je na papiru jedna od jačih ekipa u MLS-u, ali loš start, samo tri pobede na devet mečeva i tek deveto mesto na Istoku. Forma tima iz Džordžije nije zadovoljavajuća, bez trijumfa je četiri kola. Minesota je četvrta na Zapadu, sa dva vezana trijumfa. Prva zvezda gostiju je Finac Temu Puki, dugogodišnji igrač Noriča.

KORINTIJANS – FORTALEZA, 02.00

(Fudbal, Brazil 1)

Posle samo boda u tri kola prošle nedelje je Korintijans pobedio šampiona Južne Amerike Fluminense sa 3:0, a blistala je nova zvezde brazilskog fudbala Vesli, strelac dva pogotka. Fortaleza nema poraz u Brazileirau, pobeda i dva remija. Timao na svom terenu u Sao Paulu nijednom nije primio gol za 180 minuta.

UNION ESPANJOLA - UNIVERSIDAD KATOLIKA, 02.00

(Fudbal, Čile 1)

Universidad Katolika dolazi na megdan Union Espanjoli, koja je u formi pošto nije pretrpela poraz u tri prethodna ligaška meča. Domaći Union je na petom mestu sa 17 bodova posle 10 utakmica. Espanjola je osvojila bod u poslednjem meču Primere, remizirajući 2:2 protiv O'Higinsa, produživši svoj niz neporaženosti na tri. Universidad Katolika je savladala Kopijapo rezultatom 1:0 u poslednjem meču, ia sada zuazima sedmo mesto sa 15 bodova.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

SOLT LEJK – KANZAS SITI, 03.30

(Fudbal, MLS)

Domaćin je lider na Zapadu MLS lige sa 18 bodova, koliko ima i Galaksi Dejana Joveljića. Dva vezana trijumfa ima Solt Lejk. Kanzas je vladar NFL-a sa Patrikom Mahomsom, ali okrugla lopta ipak je sporedna stvar u državi Misuri. Za goste igra Nemanja Radoja, nekadašnji fudbaler Vojvodine i nekoliko španskih klubova.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara