Tajler Hiro (©AFP)
Tajler Hiro (©AFP)

Ne otpisujte ih nikad, čak i bez Batlera: Majami trojkama zasuo koš Bostona za brejk u TD Gardenu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.24. | 03:55

Sjajna rola Nikole Jovića koji je bio nadomak dabl-dabl učinka

Mnogi su, s obzirom na okolnosti, možda očekivali metlu, ali takav scenario Majami neće dozvoliti. Košarkaši Hita režirali su veliko iznenađenje u drugom meču osmine finala plej-ofa NBA lige savladavši Boston u TD Gardenu - 111:101.

Iako lišen usluga Džimija Batlera i Terija Rozira, pa samim tim možda i s pravom otpisan od strane mnogih, tim Erika Spolstre je partijom u Masačusetsu demonstrativno poručio ostatku NBA lige da ga, ipak, ne treba nikad otpisivati, čak ni protiv prvog favorita za osvajanje prstena. Čak ni kada ostane bez prve zvezde tima.

Izabrane vesti

Košarkaši Majamija su do brejka i izjednačenja u seriji došli oružjem koje su Seltiksi primenili u prvom meču - trojkama! Ispalili su ih gostujući igrači u noći između srede i četvrtka čak 43 uz neverovatan procenat uspešnosti od 53,5 odsto. Odnosno 23 pogođene trojke, najviše u istoriji franšize tokom jednog meča plej-ofa.

Tri su bile delo Nikole Jovića ('ispalio' četiri), koji je odigrao jednu od važnijih rola u podvigu Hita, iako nije bio među efikasnjim igračima. Srpski reprezentativac je za 25 minuta na parketu zabeležio 11 poena (4/5 šut iz igre), devet skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i jednu blokadu.

Kadrovi sa tribina TD Gardena neretko bi tokom utakmice pokazivale bezbrižne navijače Bostona, koji kao da su samo čekali trenutak kada će njihov slomiti otpor žilavog rivala. Međutim, nisu dočekali taj trenutak. Seltiksi nisu uspevali da steknu prednost veću od šest poena (38:32), a rezulatatska klackalica potrajala je sve do sredine treće četvrtine. Tada su gosti napravili seriju 10:0 (82:70) posle koje domaćin više nije uspevao ni da nagovesti prednost. Prišao bi na 'minus pet', ali nijednog trenutka nije uspevao da ugrozi trijumf Majamija.

Pokušavao je Boston da na trojke odgovori trojkama, ali ga šut sa distance nije slušao (12/32) kao u prvom meču (22/49) te je Majami tokom većeg dela završnice meča imao dvocifrenu prednost. Za nju su najzaslužniji bili Tajler Hiro sa 24 poena (6/11 za tri) , 14 asistencija i pet skokova, te Kejleb Martin (5/6 za tri) i Bem Adebajo sa po 21 ubačenim poenom. Potonji je zabeležio i deset skokova.

U poraženom timu prednjačili su Džejlen Braun sa 33 poena i Džejson Tejtum sa 28, s tim da su obojica izgubili po tri lopte. Ipak, ponajviše je podbacio Kristaps Porzingis, koji je meč završio sa šest poena i samo jedan pogođen šut iz igre od devet pokušaja... Pored Brauna i Tejtuma jedino je još Derik Vajt ostvario dvocifren učinak u domaćem timu sa 13 poena.


tagovi

NBA plej-ofBoston SeltiksMajami HitNikola Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara