Detalj sa poslednjeg okršaja Čuke i Voše (©Starsport)
Detalj sa poslednjeg okršaja Čuke i Voše (©Starsport)

Voša kroz Kup vidi grupnu fazu u Evropi

Vreme čitanja: 4min | sre. 10.04.24. | 11:39

Stara dama na Banovom brdu nastoji da se Čukaričkom revanšira za lanjsku eliminaciju i izbori polufinale masovnijeg takmičenja (17.00)

Velika i neizvesna borba vodiće se u Mozzart Bet Superligi za pozicije broj četiri i pet, kao poslednje dve vredne izlaska na evropsku scenu, a za njih trenutno najozbiljnije konkurišu Vojvodina i kragujevački Radnički 1923, koji su bodovno izjednačeni, te Čukarički koji za njima kaska dva boda. Međutim, do evrovize se može stići i preko drugog fronta, Kupa Srbije u čijem će se u čevrtfinalu sastati upravo novosadska Stara dama i Brđani.

I mada je neophodno podići pehar ovog takmičenja kako bi se upropastio siguran put TSC-a makar u grupnu fazu Lige konferencije, sama ta mogućnost izaziva veliko uzbuđenje u glava svih četvrtfinalista.

Izabrane vesti

Voša i Čuka su se i prošle godine sastala u Kupu, samo u polufinalu. Tada je beogradski tim nadigrao Lale usred Novog Sada (1:0) i zakazao finale sa Crvenom zvezdom u kojem je poražen (1:2). Izabranici Božidara Bandovića pokušaće da se danas na Banovom brdu revanširaju Čukaričkom za lanjsku eliminaciju, kako bi obezbedili plasman među četiri najbolje ekipe masovnijeg takmičenja (17.00, TV Arena Premium 1).

Pre samo sedam dana ova dva tima odmerila su snage na "Karađorđu" u prvenstvenom okršaju (još jednom će se sastati i u plej-ofu), ali nije bilo pobednika u tom susretu (1:1), iako su Lale bile bliže pobedi. Baš kao ni jesenas u duelu na Banovom brdu (2:2). Zato se ni ovog puta ne može govoriti o tome ko je favorit u ovom okršaju. Brđanima jeste prednost što igraju na svom terenu, a s druge strane Voša je u veoma dobroj formi. Realno je očekivati nešto drugačiju utakmicu, odnosno da će sa nešto više opreza i taktičkog nadmudrivanja igrati i jedni i drugi, budući da je ulog mnogo veći, jer sve staje u 90 minuta fudbala. Ako nakon toga ne bude poznato ime polufinaliste, odmah se pristupa izvođenju penala.

Novosadska Stara dama želi da odličnu formu iz šampionata – na poslednjih šest mečeva zabeležila je pet pobeda – prenese i na masovnije takmičenje, u kojem su Novosađani još pre početka sezone postavili visoke ambicije. Do ove faze došli su pobedama nad gradskim rivalima, RFK Novim Sadom (2:0), te ekipom Mladost GAT (3:0). Cilj Novosađana je da dođu do trećeg trofeja Kupa u istoriji (osvajali su ovo takmičenje 2014. i 2020. godine), što bi bio ogroman uspeh i pokazatelj da klub raste, a ujedno bi time obezbedili najmanje grupnu fazu Lige konferencije. A nije tajna da o tome maštaju na "Karađorđu" i da im je duga jesen u Evropi jedan od ciljeva u skorijoj budućnosti.

U taboru gostiju su svesni kvaliteta protivnika i ističu da spremaju i plan B i da vežbaju penale.

Čukarički je kvalitetna ekipa koja ima jako dobar vezni red, zna da napravi višak i opasna je po bokovima. Takođe i individualno su veoma dobri i posebno opasni iz kontranapada, tako da moramo i o tome da vodimo računa, odnosno da imamo dobru reakciju po izgubljenoj lopti. Suvišno je govoriti da verujem u svoje igrače, ali moram da kažem da sam ponosan na njih zbog svega što su uradili dosad. Daćemo sve od sebe u ovom susretu i idemo hrabro sa željom da se plasiramo u polufinale“, rekao je trener Novosađana Božidar Bandović.

Međutim, Bandović neće moći da vodi ovaj susret, jer je u prošlom kolu protiv Železničara u Pančevu zaradio crveni karton.

Uz to, i dalje nije sjajna kadrovska situacija u redovima novosadskog superligaša, iako se poboljšala. Andrija Radulović se već neko vreme oporavlja od povrede ligamenata, ali pitanje je da li će i u kojoj meri moći da pomogne svom timu u današnjem susretu, iako se vratio u trenažni proces pre par dana.Takođe, na povređene bekove Marka Bjekovića i Gurama Giorbelidzea stručni štab Novosađana neće moći da računa bar još dve nedelje, a upitan je i nastup još jednog levog beka, iskusnog Stefana Đorđevića, koji je napustio meč u Pančevu u ranoj fazi meča. Stoga je moguć povratak perspektivnog Stefana Bukinca uz levu aut-liniju, dok će Milan Lazarević početi na desnom beku.

U tim se vraća i Aleksa Vukanović, koji je prošlo kolo u prvenstvu preskočio zbog nagomilanih žutih kartona. Moguće je da će biti još nekih rotacija u timu, jer je vrlo gust raspored i mečevi se igraju na svaka tri dana. Realno je očekivati da na golu šansu dobije Dragan Rosić, koji je polusezonu počeo kao standardni čuvar mreže, a onda preskočio susret protiv Voždovca zbog žutih kartona, pa se od tog momenta Lazar Carević nametnuo kao prvi izbor. Svakako stručni štab Lala na umu mora da ima i naredni prvenstveni meč, jer će već u nedelju Stara dama u vojvođanskom derbiju dočekati vicešampiona TSC, u okviru poslednjeg kola Mozzart Bet Superlige pred početak plej-ofa.

Projektovani sastav Vojvodine (4-2-3-1): Rosić – Lazarević, Crnomarković, Korać, Bukinac – Petrović, Zukić – Vukanović, Savićević, Zadi Seri – Ivanović.

KUP SRBIJE, ČETVRTFINALE

Sreda

15.00 (1,35) Partizan (4,80) Voždovac (7,80)

17.00 (2,15) Čukarički (3,35) Vojvodina (3,45)

19.00 (1,02) Crvena zvezda (14,00) OFK Vršac (35,00)

Četvrtak

16.00 (2,30) Radnčki 1923 (3,20) Novi Pazar (3,00)



tagovi

FK VojvodinaKup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara