Bandović (©Starsport)
Bandović (©Starsport)

Vojvodina spremna na sve varijante protiv Čukaričkog: Imamo i plan B, vežbamo i penale

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.04.24. | 15:06

„Opasni su iz kontranapada“, poručuje strateg Stare dame Bandović

Posle veoma dobrih rezultata u Mozzart Bet Superligi, fudbaleri Vojvodine nastoje da se paralelno uspešno bore i na drugom frontu, u Kupu Srbije.

Pre sedam dana Stara dama je u prvenstvenom duelu remizirala sa Čukaričkim u Novom Sadu (1:1), a ekipa Božidara Bandovića protiv istog rivala želi da izbori plasman u polufinale masovnijeg takmičenja, s tim da ovog puta Lale gostuju na Banovom brdu (sreda, 17.00).

Izabrane vesti

„Pred nama je kvalitetna ekipa koja ima jako dobar vezni red, zna da napravi višak i opasna je po bokovima. Takođe i individualno su veoma dobri, opasni iz prekida, kao i iz kontranapada, tako da moramo i o tome da vodimo računa, odnosno da imamo dobru reakciju po izgubljenoj lopti. Suvišno je govoriti da verujem u svoje igrače, ali moram da kažem da sam ponosan na njih zbog svega što su uradili dosad. Daćemo sve od sebe u ovom susretu i idemo hrabro sa željom da se plasiramo u polufinale“, rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Božidar Bandović na konferenciji za medije.

Vošin strateg je dodao da ne postoji jedinstven šablon po kome igraju, te da su moguće i promene u taktici u zavisnosti od razvoja događaja na samoj utakmici. Zato Novosađani imaju i plan B, ako sve ne krene kako su zamislili.

„Nisam od onih trenera koji koriste neki šablon, nisam pristalica toga. Postoje određeni taktički principi kojih se držimo kako bismo dominirali. Želimo da igramo napadački i da idemo na pobedu. Međutim, moguće je da će biti nekih taktičkih promena, a igrači su se adaptirali na to i počeli sami da prepoznaju određene stvari na terenu. I kada nismo imali rezultat govorio sam da je potrebno strpljenje, a kažem to i sada kada dobro igramo i pobeđujemo. Naravno, moramo imati i plan B u slučaju da ne krene sve po prvobitnom planu, pa nam nam bude potrebna neka promena. Uvek treba imati alternativu, ako ne krene onako kako hoćemo“.

U ovoj fazi Kupa sve staje u 90 minuta, a ako nakon toga ne bude poznato ime pobednika, odmah se pristupa izvođenju jedanaesteraca. Novosađani imaju i to na umu.

„Najbolje se pripremiti za sve, pa i za penale. Razmišljamo i o tome i danas ćemo ih vežbati“, jasan je Bandović.

Neki igrači Vojvodine su pod upitnikom za susret na Banovom brdu. Andrija Radulović se posle povrede ligamenata vratio u trenažni proces, a Stefan Đorđević je napustio igru u ranoj fazi susreta protiv Železničara.

„Moram danas još da vidim da li će biti spreman Đorđević. Uradio je ultrazvuk, koji ništa ne pokazuje, ali postoji tačka u kojoj oseća bol. Radulović je na poslednja dva treninga dosta dobro izgledao, ali videćemo danas da li će moći da konkuriše za meč. Bjeković je sigurno još bar dve nedelje odsutan, kao i Guram, jer oni imaju mehaničke povrede. Ostali su spremni“, završio je strateg Lala Božidar Bandović.


tagovi

FK VojvodinaBožidar BandovićKup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara