(@Starsport)
(@Starsport)

TSC nastavio da dominira na gostovanjima, ali se uverio da je 2:0 "najopasniji rezultat"

Vreme čitanja: 4min | ned. 25.02.24. | 16:51

Topolčani i dalje bez poraza na strani, igrom u Pančevu otkrili karte pred derbi sa Crvenom zvezdom.

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole/

Tri kola u nastavku prvenstva, tri pobede, od čega dve na strani. Ništa novo kada je u pitanju vicešampion Srbije, koji posle gostovanja u Pančevu i dalje nije niti jednom ostao barem bez boda kada igra van Bačke Topole. Nije TSC bodovno najbolja gostujuća ekipa, Partizan je osvojio tri boda više, ali je Parni valjak iz Niša otišao pognute glave što je dovoljno da rekord trenutno bude u rukama ekipe Žarka Lazetića. Takođe, i dalje je defanziva ovosezonskog učesnika Lige Evrope najbolja u Mozzart Bet Superligi, a od 17 primljenih pogodaka samo pet je TSC primio van svog stadiona.

Izabrane vesti

Ima Železničar nešto što ga izdvaja od većine kada igraju protiv topolskog superligaša, jer su fudbaleri pančevačke Dizelke propisno namučili vicešampiona Srbije ove sezone. U prvom duelu u Bačkoj Topoli su uradili nešto što je do tada polazilo za rukom samo Partizanu i Crvenoj zvezdi – postigli su tri pogotka, ali ruku na srce - primili šest. Sada su napravili novi iskorak, jer do jučerašnjeg duela dva tima niko nije uspeo da protiv TSC-a postigne više od jednog gola na svom stadionu, a samo tri tima su to uspevala: Crvena zvezda, Voždovac i Mladost iz Lučana. Ni na prethodnom meču u gostima se nije TSC proslavio u nekim segmentima, IMT je imao penal (promašio ga kao i Železničar) i uspeo je da stvori dovoljan broj šansi, ali ne i da ih kruniše pogotkom.

Dosta je faktora koji, pored pobede sa 3:2, raduju stručni štab Topolčana. Aleksandar Ćirković je potvrdio odličnu formu i pokazao da je odlično pojačanje, Aleksa Pejić je sa pozicije štopera stigao do prvenca, kompletna ekipa je prikazala napadački potencijal i mogućnost brze tranzicije u kontranapad iz kojeg će ugroziti svakog protivnika koji protiv njih izađe visoko. Veljko Ilić je podsetio na neka ranija odlična izdanja i na drugom gostovanju zaredom nije primio pogodak sa bele tačke (za razliku od promašaja Miloša Lukovića sada je odbranio udarac Daria Grgića). Sa druge strane, Lazetićeva ekipa je ponovo u drugom delu prikazala blagi pad u igri (u sličnom periodu igre kao u utakmici sa IMT-om), dozvolivši protivniku da napadne i ugrozi im gol. I na dva i na tri pogotka prednosti, Pančevci su uspeli da nateraju fudbalere tima iz Bačke Topole da se više fokusiraju na defanzivu, i pre svega da gledaju da sačuvaju svoju mrežu, čak i bodove koji su već bili viđeni da odlaze na sever Bačke.

I u najavi utakmice se negde očekivala goleada, tim iz Pančeva je morao da napadne jer mu gori pod nogama za opstanak, što ostavlja prostor kontra napadima vicešampiona Srbije. Delovalo je da je sve gotovo posle prvog dela igre, moglo je da bude i više od dva gola razlike za goste (da je TSC iskoristio još koju šansu, pre svega situaciju u kojoj je Miloš Pantović izašao sam pred gol Milana Mijatiovića), a onda je meč i posle druge majstorije na utakmici Aleksandra Ćirkvovića ušao u neizvesnu završnicu. Osvrnuo se na rezultat i igru svog tima i strateg Topolčana, Žarko Lazetić.

"Odlična utakmica, očekivana. Železničar igra sa velikim intenzitetom tu igru jedan na jedan, koja je uvek zahtevna i za njih i za protivnika. U prvom poluvremenu smo bili mnogo bolji protivnik jer smo pored dva gola imali još šansi, tu situaciju jedan na jedan gde smo mogli utakmicu u potpunosti da prelomimo u svoju korist. Ideja je bila da nastavimo isto tako ako je moguće, Železničar je promenio formaciju, bili su življi. Nisu džaba govorili stariji treneri da je 2:0 najopasniji rezultat. Bio je i taj penal, tu je sve moglo da krene u drugom smeru", rekao je za klupsku televiziju Lazetić.

Pogodio je stručni štab Železničara sa uvođenjem Strahinje Jovanovića, mladi krilni napadač je iznudio penal koji nije iskoristio Dario Grgić, pri rezultatu 2:0 za goste. I tada se TSC izdigao, postigao i treći pogodak, ali domaćini jednostavno nisu stali pa su do kraja skoro stigli do spektakularnog izjednačenja. Kao da se uvukla neka nesigurnost u noge fudbalera vicešampiona Srbije, koji su dozvolili da gotovo dobijenu utakmicu skoro pa ne pobede. Sve u svemu, zadovoljan je i ovakvim scenariom Žarko Lazetić, jer je njegov tim uradio ono što je i najbitnije, upisao nova tri boda i podigao sebi dodatno samopouzdanje pred dolazak šampiona Srbije na sever zemlje.

"Posle trećeg gola smo pomislili da je gotovo, malo smo izgubili na intenzitetu, prestali da tražimo loptu. Čestitam Železničaru na istrajnosti, i posle tri gola zaostatka oni su nastavili, nastavili i pokušavali i bili blizu da dođu do izjednačenja. U fudbalu nikada nije gotovo, pokazalo se i danas. Moji igrači su bili sve ukupno izvranredni, ja volim ovakve utakmice. To kada na kraju se negde odbranimo, budemo dobri nisko, spašavamo golove, sve je to deo fudbala i ekipe. To nas sve ojačava", istakao je Žarko Lazetić.

Pokušao je mladi strateg da objasni svojim rečima šta se to desilo posle tri gola prednosti za njegov tim, i na kraju dodao da je prezadovoljan nastavkom sezone u kojem je njegova ekipa ostvarila tri trijumfa.

"Ušli smo u nervozu u poslednjih 15 minuta, ja prvi, pa sam verovatno to preneološe i na ekipu. Momci su to izneli kako treba i do kraja bili dobri, uspeli da pobedimo. Kada se sve pogleda šta se dešavalo, zasluženo. Odličan start, tri pobede u prva tri kola, dan odmora pa nastavljamo dalje", naveo je posle meča Žarko Lazetić.


tagovi

TSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara