(©J. L. R. Recio/RFEBM)
(©J. L. R. Recio/RFEBM)

Rojević: Na dobrom smo putu, navijači, dođite da napravimo grotlo Špancima

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.05.24. | 23:32

„Sve je moguće u revanšu. Možemo još bolje, što da ne, i da prođemo na Svetsko prvenstvo“, rekao je selektor Orlova

Crvena furija je bila veliki favorit pre dvomeča za odlazak na Svetsko prvenstvo naredne godine, i dalje je to, ali Orlovi imaju šansu za četiri dana pred sigurno dupke punim SPENS-ok i podrškom 7.000-8.000 navijača.

Hrabro se nova selekcija Srbije oduprela četi Đordija Ribere. Nijanse su presudile, pre svega klasa Aleksa Dujšebajeva i u finišu Jana Tarafeta. „Minus 4“ (28:32) nije nedostižna prednost, ali moraće bolje u Srpskoj Atini.

Izabrane vesti

Selektor Boris Rojević nije krio zadovoljstvo posle prvih 60 minuta.

„Zadovoljan sam pristupom momaka. Ovo je podmlađena reprezentacija bez sedam-osam povređenih igrača. Pružili smo ovakav otpor Španiji. Presrećan sam, pokazali smo da smo na pravom putu. Imamo još 60 minuta. Pozvao bih navijače da dočekamo Špance u punom SPENS-u, da ih dočeka grotlo od 7.000-8.000 ljudi. Sve je moguće u revanšu. Bilo je i grešaka, nestrpljivi smo bili u određenim trenucima, promašili neke zicere, inače bi bio i bolji rezultat. Možemo još bolje i što da ne, uz vetar u leđa navijača da se plasiramo na Svetsko prvenstvo“, rekao je Rojević promuklim glasom posle utakmice u Lalinu.

Lazar Kukić je bio motor tima u prvih 50 minuta. U finišu ga je zamenio na srednjem beku Miloš Kos.

„Imamo aktivan rezultat. Prvo poluvreme je bilo izvanredno. Bilo je mnogo dobrih stvari, igrali smo timski, borbeno. Nalazili smo dobra rešenja u napadu. Pali smo prvih 20 minuta u nastavku. Borba nije prestajala svih 60 minuta. Nadam se da ćemo u Novom Sadu da preokrenemo rezultat u našu korist“, istakao je organizator igre Orlova.

Vanja Ilić je postigao pet golova, od toga tri sa linije sedam metara, uz jedan promašaj na startu drugog poluvremena, kada mu je sedmerac skinuo Gonzalo Perez de Vargas.

Izašli smo hrabro, ginuli smo celu utakmicu. Španci nijednog trenutka nisu pomislili da mogu lako s nama. Grešili smo, naravno, ali vidim dosta prostora za napredovanje, da popravimo neke stvari za četiri dana. Očekujem pun SPENS, da nas publika nosi. Četiri gola nije puno, u igri smo. Pohvalio bih sve momke na zalaganju. Nemamo čega da se stidimo, samo glavu gore“, istaklo je levo krilo Srbije.



tagovi

Boris RojevićRukometna reprezentacija SrbijeRukometna reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara