Radost igrača Boke (©Reuters)
Radost igrača Boke (©Reuters)

Boka Juniors leči frustracije u Paragvaju

Vreme čitanja: 4min | sre. 08.05.24. | 23:05

Đenovljani posle bolne eliminacije u polufinalu Liga kupa Argentine gostuju Sportivo Trinidenseu u Asunsionu u 4. kolu Grupe D Kopa Sudamerikane

U utakmici koja važi za 4. kolo grupne faze Kopa Sudamerikane, noćas sa početkom od 02:30 na stadionu La Nueva Olja u Asunsionu, Sportivo Trinidense će da ugosti jednog od najvećih i najtrofejnijih klubova južnoameričkog kontinenta, Boku Juniors. Domaći sastav nije izgubio u prethodna tri uzastopna meča i imaće na raspolaganju maksimalnu snagu igračkog kadra za ovaj duel. Ipak, jedan od najvećih klubova na Zelenom kontinentu želi da što pre osigura prolazak u narednu fazu takmičenja, pa domaćina čeka težak zadatak.

Trinidense je iza sebe ostavio užasan period u kojem je doživeo čak šest uzastopnih poraza. Međutim, neporažen je u poslednje tri utakmice u svim takmičenjima, ali noćas mora da pobedi kako bi zadržao šansu da se nađe u osmini finala drugog po snazi klupskog kontinentalnog takmičenja. Njegova poslednja utakmica u ovom takmičenju bila je ubedljiva pobeda protiv Nasionala iz Potosija rezultatom 2:0, a ujedno to je bila prva i do sada jedina pobeda na kontinentalnoj sceni.

Izabrane vesti

U poslednjih pet zvaničnih mečeva u svim takmičenjima zabeležene su dve pobede, remi i dva poraza, savladavši Sol de Ameriku i Nasional Potosi, pored nerešenog ishoda sa Takuarijem i poraza od Dos de Maja i Libertada. Sastav Hosea Gabrijela Arua je trenutno na trećem mestu Grupe D sa tri boda, samo jedan manje od drugoplasiranog, što otvara zonu pristupa sledećoj fazi turnira. Sa druge strane, imaju razočaravajuću kampanju na prvenstvu Paragvaja, gde zauzimaju tek pretposlednje mesto od 12. učesnika.

02.30: (8,00) Sportivo Trinidense (4,20) Boka Juniors (1,45)

U poslednja dva nastupa na svom na stadionu La Nueva Olja u Asunsionu, Trinidense je zabeležio dve pobede, a pre samo tri dana gostovao je Takuariju, želeći da održi dobru formu još jednim trijumfom. Ipak, meč je završen nerešenim rezultatom 0:0, ali je zadržan niz bez poraza. Ovo je bila treća utakmica zaredom u kojoj njihova odbrana nije procurila. Dok napad nije postigao gol u polovini od poslednjih šest utakmica. Ipak, u poslednja tri okršaja postigli su šest golova.

Kada se pogleda celokupna slika dosadašnjeg učinka, Boka Juniors ne proživljava scenario kakav je zamišljen na početku sezone. Đenovljani su pretrpeli frustrirajuću eliminaciju u polufinalu argentinskog Liga kupa od, kasnije ispostaviće se osvajača, Estudijantesa. Ipak, poslednja dva rezultata stavljaju na test samopouzdanje tima, koji je mora se priznati, tehnički daleko superiorniji od narednog protivnika i koji je imao nedelju dana bez obaveza, da se pripremi za ovaj meč, pa je stoga i u gostima favorit.

U prethodnom kolu Kopa Sudamerikane, tim Dijega Martineza je pretrpeo težak poraz od Fortaleze rezultatom 4:2 i sada mu je pobeda neophoda kako bi mogao da se konsoliduje u zoni klasifikacije. Trenutno je klub na drugom mestu Grupe D, sa četiri boda, pet poena zaostatka za liderom i sa samo jednim prednošću u odnosu na Sportivo Trinidense, prvi tim van mesta koje vode u narednu fazu.

U poslednjih pet zvaničnih mečeva u sezoni, Edinson Kavani i drugovi su zabeležili identičan učinak kao i njihov noćašnji rival, sa dve pobede, jednim nerešenim ishodom i dva poraza. U pomenutom periodu savladali su Godoj Kruz i River Plejt, remizirali sa Estudijantesom, pored poraza od Fortaleze i Estudijantesa. Kao gost, ekipa Boke Juniors ima nedavni učinak od tri pobede, dva remija i pet poraza u poslednjih deset mečeva.

Boka Juniors ima veću tradiciju na kontinentalnoj sceni od rovala, prošle sezone je bila vicešampion Kopa Libertadores i već je savladao Sportivo Trinidense u ovom izdanju Kopa Sudamerikane na svojoj Bombonjeri. Dakle, iako kao gost, Đenovljani imaju sve što je potrebno da kontrolišu meč i steknu bodovnu prednost neophodnu za nastavak takmičenja.

Piše: Đorđe RADONJIĆ

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

KOPA SUDAMERIKANA - 4. KOLO

GRUPA A

Sreda

Sezar Valjeho - Independijente Medeljin 1:5 (1:2)

/Velez 21 - Leon 15, 45, Garsija 59, Monsalve 73, Perlaza 79/

Olvejz Redi - Defensa i Hustisija 3:0 (1:0)

/Rodriges 11, da Silva 47, Kueljar 50/

GRUPA B

Sreda

Alijansa - Kruzeiro 0:3 (0:1)

/Silva 41, Gomes 49, Elijas90/

Petak

04.00: (1,37) Universidad Katolika (4,80) Union La Kalera (9,00)

GRUPA C

Četvrtak

23.55: (1,63) Belgrano (3,60) Delfin (6,25)

Odloženo

Real Tomajapo - Internasional

GRUPA D

Četvrtak

02.00: (2,40) Nasional Potosi (3,40) Fortaleza (2,95)

02.30: (8,00) Sportivo Trinidense (4,20) Boka Juniors (1,45)

GRUPA E

Sreda

Sportivo Amelijano - Danubio 2:1 (2:1)

/Valdez 35, Gonzales 41 - Anheta 8/

23.55: (11,0) Rajo Zulijano (5,20) Atletiko PR (1,30)

GRUPA F

Utorak

Rasing Montevideo - Argentinos Juniors 2:1 (2:1)

/Veron 20, de los Santos 27 - Gondu 32/

Nasional Asunsion - Korintijans 0:2 (0:0)

/Juri Alberto 75, Fransa 90/

GRUPA G

Četvrtak

02.00: (1,27) Kujaba (5,60) Metropolitanos (12,0)

Petak

04.00: (2,85) Deportivo Garsilaso (3,20) Lanus (2,55)

GRUPA H

Sreda

23.55: (2,40) Sportivo Lukenjo (3,35) Kokimbo Unido (2,95)

Petak

02.00: (2,10) RB Bragantino (3,40) Rasing (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa SudamerikanaBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara