TREĆA SMENA: River na "vađenju" posle poraza od Boke, Kolambus vezao šest remija, Lukenjo bez gola i boda

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.04.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

RB BRAGANTINO - SPORTIVO LUKENJO, 02.00

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Izabrane vesti

RB Bragantino ugošćuje Sportivo Lukenjo iz Paragvaja u trećem kolu Grupe H Kupa Sudamerikane. Bragantino je ohrabren posle dve uzastopne pobede u prvenstvu Brazila, nad Vaskom i Korintijansom, obe na svom terenu. Tim želi da iskoristi ovaj zamah da se vrati na trijumfalni put u Sudamerikani, pošto je u prošlom kolu izgubio sa 3:0 od Rasinga iz Aveljanede. Rezultat je ostavio Bragu na trećem mestu Grupe H, sa tri boda. Sportivo Lukenjo je četvrti i poslednji u grupi, i dalje bez golova i poena. U prvenstvu Paragvaja ekipa je u prošlom kolu savladala Sol de Ameriku i zauzela četvrto mesto na turniru koji je u fazi Apertura.

INDEPENDIJENTE DEL VALJE - PALMEIRAS, 02.30

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Independijente del Valje se našao u veoma teškoj grupi, ali bi u isto vreme mogao sebi da postavi zadatak da se izbori za plasman u plej-of. Tim Havijera Gandolfija izgleda sasvim pristojno. U prvom kolu crno-plavi su izvukli nerešen rezultat 1:1 na gostovanju Liverpulu, a u poslednjem meču pobedili su San Lorenco sa 2:0 i popeli se na drugo mesto u grupi. Pre početka grupne faze, Palmeiras je važio za glavnog favorita grupe, ali je, odigravši dva meča, već napravio grešku. U prvom kolu u gostima izabranici Abela Fereire jedva su izvukli remi 1:1 od San Lorenca, ali nije bilo problema kod kuće protiv Liverpula u pobedi od 3:1 i sada je Verdao prvi u grupi.

LIBERTAD - RIVER PLEJT, 02.30

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Libertad nije smešten u najtežoj grupi u Kopa Libertadores, gde jasno računa na drugo mesto u plej-ofu. Međutim, već u prvom kolu izabranici Arijela Galeana su napravili ozbiljnu grešku, izgubivši u gostima od Nasionala u Montevideu sa 2:0. Pobeda nad Deportivo Tačirom iz Venecuele od 3:0 omogućila mu je da se nađe na drugom mestu u grupi, ali cela borba tek sledi. Pre početka grupne faze River Plejt je važio za glavnog favorita svoje grupe, kao i za jednog od pretendenata na osvajanje trofeja. Sastav Martina Demikelisa je do sada u potpunosti opravdao ovaj status. Dve pobede istim rezultatom 2:0 nad Deportivo Tačirom i Nasionalom obezbedile su Milionerima prvo mesto posle dva kola. Ipak, pre tri dana River je poražen od najvećeg rivala Boke Juniors u Superklasiku sa 3:2 i eliminisan u četvrtfinalu Liga kupa Argentine.

MUNISIPAL - SAN KARLOS, 04.00

(Fudbal, Kostarika 1)

Sudar trećeg i petog na tabeli kostarikanske Klausure obeležiće premijeru 12. runde. Munisipal Liberija je neporažena u tri minula kola, i sakupila je 34 poena, sa četiri boda više od prvog ispod crte koja odvaja učenike plej-ofa. San Karlos je taj petoplasirani sa 30 bodova, prvi ispod crte. Poražen je u poslednjem kolu kod kuće od San Hozea sa 1:0.

KOLAMBUS KRU - MONTEREJ, 04.15

(Fudbal, Konkakaf Kup šampiona)

Kolumbus Kru je imao težak put do polufinala Konkakaf Kupu šampiona. U osmini finala je je imao posla sa Hjuston Dinamom, a u tom meču je tim pobedio na gostovanju rezultatom 1:0, a na svom terenu igrao mirno 1:1. Četvrtfinale se pokazalo još nervoznijim, jer je u obračunu sa meksičkim Tigresom polufinalistu bilo moguće odrediti tek u izvođenju penala. Domaćini predstojećeg sučeljavanja uhvatili su sindrom nerešenog rezultata, jer su šest susreta zaredom u neskladu sa protivnicima. Monterej je igrao protiv Sinsinatija u osmini finala, i izbacio ga je ukupnim rezultatom 3:1. U četvrtfinalu je došlo do borbe sa Interom iz Majamija. Tu su izabranici Fernanda Ortiza takođe dva puta uspeli da izađu kao pobednici 2:1 i 3:1.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara