Aleksa Vukanović (©Starsport)
Aleksa Vukanović (©Starsport)

Oslabljena Voša sprema osvetu Dizelki

Vreme čitanja: 4min | sub. 06.04.24. | 11:15

Stara dama u Pančevu (18.00) bez Andrije Radulovića, Alekse Vukanovića, Marka Bjekovića i Gurama Giorbelidzea

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada/

Nakon neuverljivih rezultata na samom početku prolećnog dela sezone Mozzart Bet Superlige, Vojvodina je uhvatila pravi ritam oličen u četiri vezana trijumfa: pali su redom Voždovac (2:1) u Novom Sadu, IMT na "Krovu" (3:1), Novi Pazar na "Karađorđu" (1:0), te Radnik u Surdulici (4:0). Međutim, taj uzlet Lala usporio je Čukarički u prošlom kolu u Novom Sadu (1:1), kada je odneo deo plena u Beograd, iako su domaćini bili bliži pobedi. U taboru Stare dame veruju da će se u pobednički ritam vratiti koliko danas, a očekuje ih neugodno gostovanje u Pančevu kod Železničara (18.00, TV Arena Sport 1).

Izabrane vesti

Novosađani imaju jasnu računicu i pred njima je imperativ da osvoje sva tri boda kako bi nastavili trku sa Čukaričkim i kragujevačkim Radničkim 1923 u borbi za preostale dve evrovize, budući da je izvesno da na međunarodnu scenu idu beogradski "večiti" i TSC.

Trenutno je Voša bodovno izjednačena sa Radničkim 1923 i Brđanima (imaju po 44 boda), a preostala su samo dva kola do početka plej-ofa, u kojima četa Božidara Bandovića nastoji da se domogne četvrte pozicije.

Iako pred sobom imaju ekipu kojoj predstoji grčevita borba za opstanak u eliti, daleko od toga da će novosadska ekspedicija imati lak zadatak. Dizelka iz Pančeva se trgnula u prethodna dva kola, otkako je kormilo ekipe od Nenada Mijailovića preuzeo Siniša Dobrašinović, koji je s Novim Pazarom jesenas napravio zapažene rezultate. Čini se da šok terapija s novim strategom u Pančevu daje efekat, pa je Železničar posle remija s IMT-om u gostima (1:1) nadigrao Radnik iz Surdulice kod kuće (3:1). Zato će gosti morati da se dobro oznoje, ako žele da se u Srpsku Atinu vrate sa celim plenom. Dodatni motiv, ali i znak za oprez, po Novosađane predstavlja meč s Pančevcima iz jesenjeg dela sezone, kada su ispustili dva boda u praktično dobijenoj utakmici. Domaćini su vodili sa 2:0 na poluvremenu, a onda dopustili gostima da se vrate u susret i osvoje bod (2:2). I posle izjednačenja Stara dama je stvorila neke stoodstotne prilike, ali to nijr bilo dovoljno da se na kraju zabeleži pobeda, pa će Voša sada pokušati da se Dizelki osveti na strani.

Zato se stručni štab ovog puta dosta pozabavio rivalom, analiziravši sve prednosti i mane Zelezničara.

“Železničar dosta dobro izgleda u poslednje dve utakmice. Organizovani su dobro, koriste posed, žele da imaju višak na sredini terena, napadaju prostor i koriste širinu. Opasni su kod prekida i popunjavaju dobro prostor u 16 metara prilikom centaršuteva, pa moramo biti veoma disciplinovani tokom cele utakmice. Želimo da igramo našu igru, da imamo dobru reakciju po izgubljenoj lopti, tako da su nam kontranapadi uvek na umu. Biće teška utakmica, jer u ovom trenutku vodimo više računa o oporavku, s obzirom na to da igramo utakmice na svaka četiri dana, pa smo više fokusirani na analizu naših mečeva i utakmica protivnika“, rekao je trener Lala Božidar Bandović.

Ono što ide na ruku domaćinu jesu kadrovski problemi u ekipi Vojvodine. Stručni štab Lala i dalje ne može da računa na usluge povređenih Andrije Radulovića, jednog od najboljih Vošinin pojedinaca ove sezone, te levog beka Gurama Giorbelidzea. U prošlom meču se povredio i desni bek Marko Bjeković, a zbog nagomilanih žutih kartona susret će propustiti i krilni napadač Aleksa Vukanović, koji je izuzetno važan šraf u ofanzivnom delu tima. Uz to, upitno je da li će Uroš Nikolić konkurisati za sastav, jer ima problema sa kolenom. Stoga će trener Božidar Bandović biti primoran da kombinuje tim, iako su prethodna dva susreta počelo identičnih 11.

Izvesno je da će na desnom beku umesto Marka Bjekovića naći Milan Lazarević, a izostanak Alekse Vukanovića najverovatnije će nadomestiti Norman Kembel, koji će igrati na desom krilu. Moguće su još neke promene, jer Vojvodinu samo četiri dana kasnije očekuje veoma težak test, susret sa Čukaričkim na Banovom brdu u okviru četvrtfinala Kupa, u kojem Novosađani imaju najviše ambicije.

Nakon toga, u poslednjem kolu osnovnog dela Mozzart Bet Superlige, na noge im dolazi aktuelni vicešampion TSC, što je dodatni razlog da se protiv današnjeg, bar na papiru lakšeg rivala, upiše važan trijumf.

Projektovani sastav Vojvodine (4-2-3-1): Carević – Lazarević, Crnomarković, Korać, Đorđević – Petrović, Zukić – Kembel, Savićević, Zadi Seri – Ivanović.

MOZZART BET SUPERLIGA - 29. KOLO

Subota

18.00 (3.20) Železničar (3.50) Vojvodina (2.20)

20.00 (2.10) TSC (3.45) Čukarički (3.50)

Nedelja

14.30 (1.80) Radnički Kragujevac (3.50) Spartak (4.70)

16.00 (40.0) Radnik (13.0) Crvena zvezda (1.05)

16.30 (1.85) Radnički Niš (3.50) Voždovac (4.40)

20.00 (1.37) Partizan (5.10) Novi Pazar (7.75)

Ponedeljak

16.00 (2.50) IMT (3.20) Napredak (2.95)

18.30 (2.30) Javor (3.30) Mladost Lučani (3.20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara