©Starsport
©Starsport

Bandović: Povratak u Olimpijakos velika želja, ali bih voleo da ostanem u Vojvodini godinama

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.04.24. | 08:31

Strateg Novosađana za Grke o planovima u budućnosti

Posle više od decenije provedene u Aziji Božidar Bandović se krajem 2023. godine vratio u evropski fudbal i preuzeo Vojvodinu. Povratak stratega bogatog iskustva na Stari kontinent predstavljao je povod za intervju grčkog portala Sport24 u kojem je trener Novosađana govorio o momentima iz prošlosti, ali i ambicijama u periodu koji sledi.

Izabrane vesti

"Došao sam u Vojvodinu pre četiri meseca, i uz kratke pripreme smo na petom mestu na tabeli. Ostvarili smo četiri uzastopne pobede posle tri i po godine i igramo dobar fudbal. Za sada smo dobri, čekamo i Kup Srbije", rekao je Bandović i dodao:

"Potrebno je vreme i strpljenje. Cilj nam je da uđemo u Evropu, bilo kroz kup ili kroz prvenstvo“.

Trenutno, Bandovićev fokus je na superligašu iz Novog Sada, ali ne krije crnogorski strateg ni ambicije u daljoj budućnosti.

"Velika mi je želja da ponovo postanem trener Olimpijakosa, to je nešto što jako želim i doći će kad-tad. Godinama unazad mi je Olimpijakos sve. Drago mi je što u Pireju nisam radio zbog nekog poznanstva, već zato što je to što sam radio bilo dobro. Radio sam sa Trondom Solidom pre nego što su me doveli, gledao sam utakmice i pisao analize. To mu se dopalo i rekao je predsedniku da me angažuje. Tu sam sve naučio, u trenerskom smislu, što se tiče rada sa igračima, trenerima, išli smo vrlo dobro i imali smo odlične odnose, jer nam je najvažniji bio timski učinak".

Strateg Vojvodine istakao je da ne stiže redovno da prati Olimpijakos, ali je i naglasio da je uočljiv pozitivan pomak koji je doneo Mendilibar. Konačno, Bandović se još jednom osvrnuo na ciljeve sa vojvodinom.

"Imamo vrlo dobrog predsednika u Vojvodini, koji je došao pre godinu i po dana. Pokušava i popravlja stvari. Infrastruktura je odlična, imamo 3-4 terena, a tim će svake godine biti sve bolji. Ovogodišnji cilj je da uđemo u Evropu i da sledeće godine izgradimo još kvalitetniju ekipu. Svaki posao zahteva strpljenje, disciplinu i vreme. Za mene lično, voleo bih da ostanem ovde godinama. Ove godine će i meni lično dobro doći izlazak u evropsko takmičenje", rekao je Bandović.


tagovi

FK VojvodinaBožidar Bandović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara