Žunior Mesijas (Foto: Shutterstock)
Žunior Mesijas (Foto: Shutterstock)

Od amaterskih terena do San Sira za šest godina: Poslednje Milanovo pojačanje - Žunior Mesijas

Vreme čitanja: 4min | uto. 31.08.21. | 06:28

Transfer je ugovoren, iskusni Brazilac stiže iz Serije B na pozajmicu sa pravom otkupa

Pre 10 godina stigao je u Italiju sa suprugom i sinom, ne sluteći da će deceniju kasnije igrati fudbal na vrhunskom nivou i to u dresu velikog Milana. Posle godina u nižim rangovima i kraćeg izleta u Seriji A, Žunior Mesijas stiže na San Siro. Rosoneri su sa Krotoneom dogovorili pozajmicu 30-godišnjeg ofanzivca, koji će pokušati da ubedi Paola Maldinija da ga od drugoligaša otkupi za 5.400.000 evra.

Predstavljen je juče Tijemu Bakajoko po drugi put u Milanu i stekao se utisak da će biti poslednje pojačanje Stefana Piolija za sezonu koja je nedavno počela. Ipak, u sitne sate Đanluka Di Marcio je objavio da su Rosoneri dogovorili još jedan transfer. Platiće Krotoneu 2.600.000 evra za jednogodišnju pozajmicu iskusnog Mesijasa, a moći će po isteku kratkoročne saradnje i da ga otkupe. Tim iz Serije B bi mogao da prihoduje još 1.000.000 evra na ime bonusa. Dakle, sve skupa bi Brazilac mogao da košta italijanskog velikana 9.000.000 evra.

Izabrane vesti

Ambiciozno su na San Siru razmišljali o Nikoli Vlašiću, koji će se po svemu sudeći vratiti u Premijer ligu za novac koji Milan nikako nije mogao da ponudi (šuška se o sumi od 38.000.000 evra sa bonusima i prelasku hrvatskog reprezentativca u Vest Hem). Brojna imena dovodila su se u vezu sa klubom, tražili su Rosoneri još jednog igrača ofanzivnih karakteristika, koji bi predstavljao podršku najisturenijima. Propala je i ideja da se u klub preseli talentovani francuski fudbaler Roman Favr. U smiraj prelaznog roka, knjiga je spala na tri slova. U nedostatku boljih rešenja kao opcije su se pojavili Aleksej Mirančuk iz Atalante, Adam Una iz Napolija i 30-godišnji ofanzivac Krotonea.

Atalanta je tvrdila pazar, nije htela da se odrekne ruskog reprezentativca koji je tek počeo da se ističe u Bergamu. Nije pronađen ni zajednički jezik sa upravom kluba iz Napulja za hitronogog Alžirca, pa su Rosoneri ubrzali pregovore sa članom Serije B.

Na kraju u klub stiže momak koji se pre 10 godina praktično nije ni bavio fudbalom. Stigao je u Italiju iz rodnog Brazila i Belo Orizontea u potrazi za boljim životom. Pridržuio se bratu u Torinu. Kako bi izdržavao porodicu radio je kao dostavljač, a u slobodno vreme je igrao fudbal za klub lokalne peruanske zajednice.

Bivši igrač i trener Torina Ecio Rosi je u Mesijasu prepoznao talenat i ubedio ga da se pridruži niželigašu Kazaleu 2015. godine. Preko Kjerija je stigao do Gocana, sa kojim je dobio priliku da zaigra na profesionalnom nivou 2017. godine. Dakle, pre četiri godine je po prvi put postao profesionalac. Godinu i po dana kasnije stigao je u Seriju B, otkupio ga je Krotone i vratio na pozajmicu u klub iz kojeg je i došao. U avgustu 2019. godine debitovao je u drugom rangu u dresu novog kluba, a onda za tili čas postao jedan od ključnih igrača u istorijskom plasmanu tima iz Kalabrije u društvo najboljih. Tek drugi put u istoriji. Ostavio je i u Seriji A svoj pečat. Nije uspeo da pomogne klubu da opstane, ali je sa devet golova jasno pokazao da može da igra na najvišem nivou. To nije promaklo ni Milanu, koji je pokazao spremnost da njegovu životnu priču pretvori u bajku.

Radost nije krio ni predsednik Krotonea Đani Vrena. Tvrdi da će Mesijas ekspoldirati na San Siru.

"Videćete šta će Mesijas napraviti u Milanu. Rosoneri su ga žarko želeli jer veruju u momka, kao i mi. Verujemo u njegov talenat i kvalitete. Nadamo se da će na terenu to pokazati. Zahvalio bih se sinu, koji ga je želeo u Krotoneu. Sada ide u veliki grad, a između ostalog ja sam i navijač MMilana, tako da je ovo bilo dvostruko zadovoljstvo".

Milan je u dosadašnjem prelaznom roku potrošio preko 60.500.000 evra za pojačanja. Otkupljen je Fikajo Tomori od Čelsija za 30.000.000 evra, plus Olivije Žiru za još milion, golman Majk Menjan plaćen je Lilu 13.000.000 evra, bez bonusa, Sandro Tonali je otkupljen od Breše za 7.000.000, Fode Balo Ture je kupljen od Monaka za 5.000.000, dok je zaboravljeni talenat Pjetro Pelegri s iste adrese doveden na pozajmicu vrednu milion evra. Alesandro Florenci je Romi plaćen istu sumu novca po istom aranžmanu. Braim Dijaz je vraćen iz Reala na novu pozajmicu za tri miliona evra. Čeka se još Mesijas, a navodno će klub izdvojiti i oko 10.000.000 evra za talentovanog Jasina Adlija iz Bordoa, s tim što će mladi Francuz ostati još godinu dana u domovini.



tagovi

letnji prelazni rok 2021Žunior Mesijasac milan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara