Srpski Hulk u Rumuniji pocepao mrežu sa 25 metara (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 05.05.24. | 23:38

Borisav Burmaz učestvuje u golovima Rapida na svakih 86 minuta

Pamte srpski prvoligaški i superligaški tereni bombe Borisava Burmaza, vlasnika verovatno najsnažnijeg udarca levicom u Srbiji godinama unazad. Ta levica se zimus preselila u Rumuniju, te u dresu Rapida iz Bukurešta počela da diže na noge ljubitelje fudbala u zemlji našeg istočnog suseda. Baš zbog razornog udarca i u srbiji ga je pratilo poređenje sa čuvenim brazilskim levonogim 'ubicom' golmana Hulkom.

Burmazovom Rapidu u plej-ofu rumunske elite ne ide baš sjajno, mahom je beležio poraze i još jedan je pretrpeo večeras od drugoplasiranog Kluža - 3:2. Ipak, svetla tačka u neuspehu bio je upravo srpski golgeter.

Izabrane vesti

Ušao je Burmaz u igru u 58. minutu, dva minuta kasnije namestio loptu na 25 metara od gola domaćina... A onda iz topa izletelo đule - brzo, nezaustavljivo, ubitačno! Golčinu je postigao momak iz Mionice za 3:2, ali tim iz Bukurešta nakon promašenog penala Rahmanija 12. minuta kasnije nije uspeo da izbegne poraz.

Bio je to ukupno šesti pogodak bivšeg fudbalera Voždovca na 17. nastupu za Rapid uz dve asistencije pride. Ali kada konkretan učinak sagledamo u relaciji sa brojem minuta provedenih na terenu, slika se menja. Burmaz je uglavnom od dolaska imao status rezerviste i na terenu je proveo 688 minuta. Kada to podelimo sa postignutim i nameštenim golovima, zaključak je da 23-godišnjak u Rumuniji učestvuje u golovima svog tima na svakih 86 minuta!



tagovi

Borisav BurmazRapid Bukurešt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara