Karl Entoni Tauns i Entoni Edvards (©AFP)
Karl Entoni Tauns i Entoni Edvards (©AFP)

U Minesoti pucaju od samopouzdanja: Mi smo Velikih 15, Ent je poseban

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.05.24. | 23:05

“Sjajno je kada imaš klupu koja može da uradi ono što je u ovoj utakmici“

Denver je na otvaranju konferencijskog polufinala izgubio prednost domaćeg terena pošto je Minesota odmah napravila brejk i postavila uslove koje sada branilac titule mora da ispuni kako bi ostao u igri za finale u kojem će biti Oklahoma ili Dalas.

Entoni Edvards je nekim elementima svoje igre podsetio na Kobija Brajanta pa čak i Majkla Džordana, a postao je tek jedan od dvojice igrača koji su u istoriji plej-ofa vezali utakmice sa bar 40 poena. Drugi je baš Crna mamba...

Izabrane vesti

Posle Edvardsa najefikasniji kod Vukova bio je Karl Entoni Tauns sa 20 poena, a upravo je as iz Dominikanske Republike posle utakmice sipao pohvale na račun celog tima.

“Mnogi pričaju o tome kako Minesota ima Veliku trojku u kojoj smo Rudi (Gober) Entoni Edvards i ja. Mi smo u suštini Velikih 15“, kaže Tauns i nastavlja:

“Imamo 15 momaka koji su neverovatno talentovani u košarci i neki su imali šansu da igraju u brojnim NBA klubovima. Srećnici smo što smo uspeli da se spojimo u jedan tim“.

Nastavio je u istom tonu.

“Naz (Rid), Nikeil (Aleksander Voker)...mogao bih sada da idem kroz celu listu. Svi oni su razlozi zašto smo dobili prvu utakmicu. Sjajno je kada imaš klupu koja može da uradi ono što je u ovom susretu“.

Prokomentarisao je naravno i Entovu partiju sa 43 poena, sedam skokova, tri asistencije, dve blokade i jednom ukradenom loptom.

“On je poseban. Definitivno je bio mnogo agresivan i želeo je da pobedimo. Cele godine je poseban“.

Drugi meč polufinala Zapada igra se u noći između ponedeljka i utorka od četiri sata ujutru, a domaćin je ponovo Denver.



tagovi

Karl Entoni TaunsMinesota TimbervulvsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara