Odbojkašice Koneljana sa Santarelijem (©CEV)
Odbojkašice Koneljana sa Santarelijem (©CEV)

Moćni Koneljano novi šampion Evrope: Četiri takmičenja u sezoni - četiri trofeja

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.05.24. | 21:14

Santarelijava četa bez poraza stigla do pehara u Ligi šampiona

Uzele su Superkup, osvojile su Kup, bile su najbolje u prvenstvu Italije, a onda su se popele na evropski tron! Četiri od četiri imaju ove sezone odbojkašice Koneljana.

Danas su pokazale koliko su moćne, morale su da odigraju pet setova protiv Vero Volej Milana, odbile su sve udare velikog protivnika i stigle do evropske titule - 3:2 (25:14, 23:25, 25:19, 19:25, 15:9). Druge u istoriji za ovaj klub, pošto su prethodno najbolje bile 2021. godine.

Izabrane vesti

Bivši selektor Srbije Danijele Santareli došao je do još jednog pehara i pokazao da u ovom trenutku ne može niko da ga nadmudri.

Publika u Antaliji je večeras gledala obračun dva vrhunska korektora - a pobedu je odnela Šveđanka Izabel Hak. Ona je osvojila 23 poena, uz 42 odsto realizacije napada (52-22).

Na drugoj strani Paola Egonu nije uspela da ponovi partiju iz nekog od prethodnih finala. Pamti se da je u poslednje tri godine imala prosek od 40 poena u mečevima za evropsku titulu - 41, 39, 40. Ovog puta stala je na 19 - i to u pet setova. Imala je 27 odsto prolaza (59-16). Napravila je sedam grešaka u napadu i još četiri sa servis linije.

Joana Vološ i drugarice su bolje zakoračile u utakmicu, odigrale su sjajan prvi set i pokazale koliko imaju kvaliteta i samopouzdanja. Na semaforu je stajalo 25:14 i u tom trenutku je delovalo da će u finalu biti klasično čišćenje. Ipak, Milano je pokazao da je zasluženo došao do poslednjeg stepenika. Učinio je utakmicu veoma zanimljivom i naterao je Santarelijeve devojke da se ozbiljno pomuče kako bi se popele do trona.

U sastavu Koneljana uz Hak, najraspoloženija je bila Ketrin Plamer sa 21 poenom (napad 44-19, 43 odsto). Sara Far je stala na devet. U poraženom sastavu Mirjam Sila je brojala do 13, a Elena Kazot do deset. Upravo je ulaskom Francuskinje promenjeno stanje na terenu, pošto se mnogo bolje snašla nego Nika Dalderop.

Bez titule je u svom prvom finalu ostala Teodora Pušić, koja ovog puta mora da se zadovolji sa srebrnom medaljom oko vrata.

SUPERFINALE LIGE ŠAMPIONA

Odbojkaši

Trentino - Jastrežebski 3:0

Odbojkašice

Koneljano - Vero Volej Milano 3:2


tagovi

Imoko KoneljanoŽOK Vero Volej MilanoCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara