Mile Svilar sprečava gol Mojzea Kena (©Reuters)
Mile Svilar sprečava gol Mojzea Kena (©Reuters)

Ejbraham promašio pobedu protiv Juventusa, Liga šampiona polako izmiče iz Rominih ruku

Vreme čitanja: 4min | ned. 05.05.24. | 22:44

Umesto da smanji zaostatak za Bolonjom, rimski klub bi mogao da izgubi petu poziciju od Atalante

Na dva fronta Roma pokušava da se izbori za mesto u grupnoj fazi Lige šampiona, ali bi vrlo lako moglo da se dogodi da na oba doživi debakl. U Ligi Evrope je pred eliminacijom posle poraza u prvom meču polufinala od Leverkuzena (0:2), a ni u Seriji A situacija nije najsjajnija za rimski klub nakon što je podelio plen sa Juventusom u derbiju 35. kola na Olimpiku - 1:1 (1:1).

Imala je ekipa Danijelea De Rosija priliku da zaostatak za Bolonjom smanji na dva boda, ali je nije iskoristila. Preciznije, remi tima iz Emilija Romanje nije umeo da naplati Tami Ejbraham, koji je u nadoknadi meča propustio veliku šansu da Romi donese važnu pobedu.

Izabrane vesti

Daleko od toga da je engleski napadač jedini krivac što Roma nije stigla do sva tri boda, jer već je jednom imala prednost tokom utakmice, pre Ejbrahamove prilike još nekoliko vrlo dobrih da još jednom povede, a vrlo lako je moglo da se desi i da ostane bez ičega pošto je samo nekoliko minuta pre Vojćeha Ščensnog, na drugoj strani terena Mile Svilar sjajnom intervencijom sprečio čist gol Mojzea Kena. Ipak, Ejbraham je sredinom drugog poluvremena u igru ušao baš sa namerom da pokuša da kao protiv Napolija pre nedelju dana proba da donese svom timu preko potreban gol. Međutim, umesto Napolija dogodio mu se Leverkuzen - prebacio čitav gol glavom sa pet metara u nadoknadi - pa umesto da slavi, Olimpiko sada strepi.

Strepi, jer umesto da se primakne Bolonji, Roma će morati da se osvrće preko ramena i prati korake Atalante, koja zaostaje samo tri boda za Vučicom, ali i ima dve utakmice manje! I zato će, kako zna i ume, De Rosi naredne nedelje morati da se vrati sa gostovanja u Bergamu neporažen. U suprotnom, nadmudri li ga Đan Pjero Gasperini, teško će rimskom klubu ostati i trunka nade...

A sve je tako lepo počelo za Romu večeras... Romelu Lukaku je već u 15. minutu razgalio Olimpiko ubacivši loptu posle odbitka sa pet metara u mrežu Juventusa. Međutim, radost pristalica polufinaliste Lige Evrope nije dugo trajala. Svega petnaestak minuta kasnije Bremer je posle sjajnog driblinga i još bolje ubačene lopte Federika Kijeze najviše skočio pred protivničkim golom i trzajem glavom u maniru najboljih napadača izjednačio rezultat sa kojim se i otišlo na pauzu.

Međutim, on je vrlo lako posle celog minuta igre u nastavku mogao da se promeni. Vrlo raspoloženi i verovatno najbolji pojedinac u redovima Juventusa večeras Kijeza fintom šuta je lako izbacio iz igre Rasmusa Kristensena i slabijom nogom uzdrmao dalju stativu sa unutrašnje strane. Delovalo je kao da će posle toga lopta ući u gol pa je i Kijeza već počeo da slavi pogodak, ali se na njegovu žalost mreža nije zatresla.

Kada je izbegla Juventusov kroše, Roma se razmahala rukama rešena da uzvrati, ali nikako nije uspevala da nokautira rivala. Sredinom drugog poluvremena bila je vrlo blizu, međutim, gosti su odbijali da katapultiraju. Udarac Lorenca Pelegrinija sa sedam metara izblokirao je jedan od fudbalera Stare dame i loptu poslao u korner, a posle udarca iz ugla Kristensen je raspalio po lopti sa gotovo iste pozicije kao i njegov kapiten, da bi Danilo pred golom očistio opasnost sprečivši domaćina da povede.

Pomenuti promašaji skupo su mogli da koštaju Romu samo da Svilar u 88. minutu još jednom nije podsetio sve u klubu da u njemu imeju golmana za godine što dolaze i sprečio Kena da nedugo po ulasku sa klupe izraste u heroja. Taj epitet lako je mogao da ponese Ejbraham na drugoj strani, no dugo već bivši napadač Čelsija nije ni senka onog fudbalera iz prve sezone koju je završio kao četvrti strelac Serije A (17 golova) i kada je pucao od samopouzdanja. Sada je ono na minimum, a posle promašaja iz četvrtog minuta nadoknade pitanje da li ga uopšte i ima.

SERIJA A – 35. KOLO

Petak

Torino - Bolonja 0:0

Subota

Monca - Lacio 2:2 (0:1)

/Đurić 75, 90+2 - Imobile 11, Vesino 83/

Sasuolo - Inter 1:0 (1:0)

/Lorijente 20/

Nedelja

Kaljari - Leče 1:1 (1:0)

/Mina 26 - Krstović 84/

Empoli - Frozinone 0:0

Verona - Fiorentina 2:1 (1:1)

/Lazović 13, Noslin 59 - Kastrovili 42/

Milan - Đenova 3:3 (1:1)

/Florenci 45, Gabija 72, Žiru 75 - Retegi 5pen, Ekuban 48, Tšau 87ag/

Roma - Juventus 1:1 (1:1)

/Lukaku 15 - Bremer 31/

Ponedeljak

18.00: (9,00) Salernitana (5,00) Atalanta (1,35)

20.45: (3,80) Udineze (3,50) Napoli (2,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

RomaJuventusSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara