©Starsport
©Starsport

Makabi u problemu: Tanko dva puta pao testiranja u Izraelu

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.24. | 17:46

Transfer fudbalera Javora doveden u pitanje

Ruke su pružene, detalji transfera utanačeni, ali bi čitava priča oko prelaska Ibrahima Tanka iz Javora u Makabi Netanju mogla da padne u vodu.

Naime, kako javljaju izraelski mediji, napadač Ivanjičana dva puta je pao lekarske preglede te je realizacija transfera dovedena u pitanje usled trke sa vremenom.

Izabrane vesti

U Izraelu je juče bio poslednji dan prelaznog roka, a u klubu koji sa klupe predvodi Gaj Sarfati, doskorašnji pomoćnik Baraka Bahara, zamisao je bila da u poslednjim satima zimske pijace korpulentni napadač iz Gane zaoštri konkurenciju u napadu. Ipak, neplanirani rasplet na pregledima doveo je Makabi u komplikovanu situaciju.

Klubovi iz Ivanjice i Netanje su potpisali ugovor po kojem će Javoru pripasti 350.000 evra, ali Izraelci nisu očekivali da bi moglo da dođe do zapleta koji je usledio jer je Tanko potom dva puta pao testove - prvi put ujutru, a potom i popodne, pa je klub zatražio od nadležni instanci dodatno vreme za realizaciju transfera.

"Fudbaler Ibrahim Tanko juče je dva puta podvrgnut testovima koji su otkrili nalaze koji zahtevaju dalju proveru. Kako bi se analiza završila, klub se već danas obratio Predsedništvu Suda Fudbalskog saveza Izraela sa zahtevom da se produži rok radi sprovođenja dodatnih ispitivanja. Nadamo se da će na zahtev kluba biti pozitivno odgovoreno i da ćemo uspeti da završimo registraciju igrača, uz lekarski pregled", navedeno je u saopštenju Makabija.

Zahtev Makabija da se uprkos kraju prelaznog roka napravi izauzetak i da se sačekaju rezultati trećeg testiranja je odbijen, ali je usledila žalba kluba i epilog nije na vidiku. Kako ističu izraelski mediji neophodni su bili detaljniji kardiološki pregledi za koje nije bilo vremena. Među argumentima kluba iz Netanje je da je Tanko imao problema sa letovima i da je stigao prvim mogućim avionom što je svakako bilo kasno da se obave svi potrebni koraci koji prethode transferu.

U neobičnoj situaciji ostaje neizvesno kakav će biti rasplet jer je ugovor već potpisan, istini za volju bez prethodno neophodnog parafa lekara.



tagovi

JavorIbrahim TankoIzraelMakabi Netanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara