Ibrahim Tanko (©Starsport)
Ibrahim Tanko (©Starsport)

Ibrahim Tanko kod Baharovog bivšeg pomoćnika, Javoru 350.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 14:24

Superligaš iz Ivanjice ostao bez jednog od najboljih igrača iz prvog dela sezone

Borba za očuvanje superligaškog statusa upravo je postala još teža za Javor. Iako je delovalo da će uspeti da sačuva okosnicu ekipe, klub iz Ivanjice će značajno oslabljen ući u drugi deo sezone. Samo četiri dana pre prolećne premijere i okršaja sa Partizanom, tim Radovana Ćurčića lišen je usluga Ibrahima Tanka. I to trajno.

Napadač iz Gane će odlične partije iz jesenjeg dela Mozzart Bet Super lige unovčiti transferom u Makabi iz Netanje od kojeg će zaraditi i Javor, jer kako piše Sportklub, srpski klub inkasiraće 350.000 evra.

Izabrane vesti

Biće to druga najveća prodaja u istoriji Ivanjičana, slabija jedino od one iz leta 2020. kada su Nikolu Petkovića prodali francuskom Šambliju za 400.000 evra.

Tanko je u Javor stigao još pre tri i po godine, ali je u aktuelnoj pružao daleko najbolje partije. Već krajem novembra izjednačio je najbolji učinak od pet golova u sezoni, pride upisao i četiri asistencije, te će polusezonu karijere naplatiti transferom u šestoplasirani tim izraelskog prvenstva, koji sa klupe predvodi Gaj Sarfati, doskorašnji pomoćnik Baraka Bahara iz Crvene zvezde.

Snažni fudbaler iz Gane u Srbiju je stigao još kao tinejdžer. Crvena zvezda ga je 2017. godine dovela iz tamošnjeg Tudu Majti Džeta, ali je seniorski fudbal iskusio na pozajmici u Bežaniji, da bi se sa Super ligom prvi put susreo u Lučanima u koje je stigao leta 2019. Za Mladost je odigrao tek 12 utakmica bez konkretnog učinka, pa je sezonu kasnije potpisao za komšijski Javor u kojem je ostavio dublji trag, odigravši 111 mečeva uz 13 golova i devet asistencija.



tagovi

Ibrahim TankoJavorZimski prelazni rok 2024Mozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara