(Reuters)
(Reuters)

Embape smiruje derište u sebi: Idem ja u špic, Vini će da tutnji krilom

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.24. | 12:04

Budući as Reala pristao da promeni ulogu po dolasku u Madrid

Svi znaju da dolazi, niko ne zna na šta će to da liči. Deo javnosti je euforičan, jer za dobre fudbalere uvek ima mesta, međutim, postoje spektici koji podsećaju da su prethodni projekti Galaktikosa propali ili nisu u potpunosti ostvarili ciljeve. Osim maraketinških. Zato se mesecima u Madridu polemiše kako će Kilijan Empabe da se uklopi u Realov tim.

Dileme je razvejao As, uveravajući da će francuski reprezentativac dobiti drugačiju ulogu nego što je ima u Pari Sen Žermenu, koji će napustiti na kraju sezone kad mu istekne ugovor. Na Parku prinčeva uglavnom igra kao levokrilni napadač, dok će na stadionu „Santjago Bernabeu“ postati ono što nikad nije voleo. Devetka. Nebitno koji će mu broj biti na poleđini dresa, Embape je projektovan da bude najistureniji u ekipi Karla Ančelotija.

Izabrane vesti

Dva su razloga takvom opredeljenju, dodaje dnevnik iz glavnog grada Španije. Prvi se tiče činjenice da je na tom mestu sezonama unazad neprikosnoven Vinisijus Žunior i da je postao prava referenca Los Blankosa. Posebno u velikim utakmicama. Pomeriti Brazilca sa njegove pozicije – ne ide. „Problem“ je stvaralo mišljenje da Embape ne vidi sebe ni na jednom drugom mestu osim pomenutog, kako bi mogao da koristi eksplozivnost i brzinu, ali izgleda da Kilijan razmišlja drugačije. Za divno čudo, pošto se godinama ponašao kao nezrelo derište, koje se ljutne svaki put kad mu uzmu igračku i sa svojim (često suludim) zahtevima se popeo na glavu svima u Parizu.

Doduše, sad mu je 25 godina i može biti da je konačno sazreo, ma koliko mnogima bilo teško da poveruju u taj proces. As tvrdi da je Embape prihvatio ulogu centralnog napadača i to bez pogovora. Jedno od utemeljenja takvom stavu je da će kao bliži golu biti u prilici češće da trese mreže i dodatno poveća šanse da juri individualna dostignuća i pomogne Realu u jurnjavi za trofeje.

Čak je i svojim najbližima, aktuelni prvotimac PSŽ-a priznao kako ga „igranje devetke privlači“. Sve to mu predstavlja novi izazov i želi da pokaže i sebi i drugima kako je sposoban da i na novom radnom mestu bude uticajan.

„Kilijan zna da će mu tokom boravka u Madridu biti lakše da osvoji Ligu šampiona i Zlatnu loptu. Ako osvoji i Zlatnu kopačku, namenjenju prvom strelcu Evrope, tim bolje za njega. To što će igrati devetku za Real Madrid može da poveća uzbuđenje zbog postizanja golova“, navodi As.

Kilijan Embape daje gol protiv Lorijana - kvota 1,70

Valja znati i da je Kristijano Ronaldo maltene kao krilo došao u kraljevski klub iz Mančester junajteda, pa (p)ostao najbolji fudbaler sveta igrajući centrlanog špica u poznijim godinama boravka. Osim toga, Vinisijus s jedne, Rodrigo s druge strane, Džud Belingem iza, obećavaju spektakl.

Ili, možda, propast? Ipak je to suviše sujete na malom prostoru. Plus, dolazi Brazilac Endrik. Gde njega staviti?


tagovi

Real MadridPari Sen ŽermenKilijan Embape

Obaveštavaj me

PSŽ
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara