Mohamed Salah i Darvin Nunjez (©Reuters)
Mohamed Salah i Darvin Nunjez (©Reuters)

Darvin Nunjez ne bi mogao kamion da utera u tunel, prošlo je i zlatno doba Mohameda Salaha

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.04.24. | 12:06

Navijači Liverpula neutešni posle poraza od Evertona u kojem su verovatno ostali bez titule

Nadali su se barem oproštajnom poklonu Jirgena Klopa. Međutim, nap utu ka peharu Lige Evrope isprečila se Atalanta, dok je san o tituli prvaka Engleske verovatno okončan porazom u gradskom derbiju sa Evertonom (0:2). Liverpul sada ima tri boda manje od Arsenala, jedan više od Mančester Sitija koji pak ima dve utakmice manje. I svi na Enfildu kao da su se pomirili sa porazom: gotovo je.

Zašto? Teško je izvući jedan razlog. Virdžil van Dajk je iskreno priznao da bi igrači trebalo da se pogledaju u ogledalo. I sigurno da nije mislio na jednog ili dvojicu. Ali javnost po običaju traži glavu. I pronašla ju je u Darvinu Nunjezu.

Izabrane vesti

Urugvajac je na Enfild stigao jula 2022. godine za astronomsko obeštećenje od 85.000.000 evra. Sa 48 golova na 85 utakmica za Benfiku delovao je kao siguran izbor. Ali Premijer liga je drugi nivo. I mada učinak od 33 gola, uz 17 asistencija, na 92 meča u Liverpulu ne izgleda toliko loše, navijači kao da su mu okrenuli leđa.

Konkretan povod je promašen zicer protiv Evertona pri zaostatku 0:1. Mogao je da bira gde će da šutira, a šutnuo je pravo u Džordana Pikforda. Statistika kaže da mu je to bila 26 promašena velika šansa u Premijer ligi ove sezone. Više je, 30, promašio samo Erling Haland, ali je on dao 20 golova naspram Nunjezovih 11. Nikolas Džekson, koga osporavaju čitave sezone, promašio je 20 velikih šansi i dao 10 golova za Čelsi. Čak ni to nije tako loše u poređenju sa Nunjezom, pa sada po društvenim mreža kruže slike kamiona slupanog pored ulaza u tunel čime se aludira na njegovu neefikasnost u ključnim trenucima. Opet jedan statistički proračun: na osnovu kvaliteta šansi morao je Nunjez da postigne barem osam golova više od tih 11.

Neoprostivo je promašiti takvu šansu na ovom nivou. Neprihvatljivo je ako želiš da se boriš za titulu”, decidiran je legendarni štoper Liverpula Džejmi Karager, sada stručni konsultant na ostrvskim televizijama.

Toliko decidiran da smatra da je Darvin svoju priliku već protraćio, iako mu ugovor ističe tek 2028.

Želiš mu dobro, jer zaista daje sve od sebe. Pravi probleme rivalu. Ali na kraju krajeva, kad se boriš za titulu potreban ti je čovek koji će da pogodi na Old Trafordu ili Gudison Parku. To ti je posao, a on to ne radi. I nema napretka. Ni posle dve godine. On je to što jeste. Pravi problem rivalu, ali je završnici previše nestalac. To nije dovoljno za trofeje i Liverpul će morati da odluči šta će sa njim

Nije naravno Darvin jedini krivac. Naprotiv.

Na neki način, Liverpul je igrao i iznad mogućnosti, jer iskreno ne mislim da su toliko dobri. I nije ovo kritika. Bii su briljantni, izgubili četiri od 44 utakmice Premijer lige. Ali jednostavno nisu dovoljno dobri. Kada dođe do trenutaka u kojima se sezona lomi oni su prosto – kratki”.

Tu je možda i najveći problem, jer lako bi bilo da je jedan igrač sporran. Ali nije jedan. I nisu u pitanju samo oni koji su pridodati onoj šampionskoj generaciji. Od nosioca igre iz tih godina ostali su samo Alison, Trent Aleksander Arnold, Enrdju Robertson, Virdžil van Dajk i Mohamed Salah, a i ovaj poslednji – možda i najvažniji u šampionskim pohodima – kao da se iscrpeo.

Novi trener će morati da ima otvoren razgovor o budućnosti Moa Salaha. Prvi put da postavljamo ovo pitanje, ali on ima još godinu dana na ugovoru. I igra kao senka igrača kakav je bio. Posebno otkako se vratio iz povreda. On je Liverpulova legenda, superstar, jedan od najboljih u istoriji, ali ove sezone je daleko od tog nivoa”.


tagovi

Darvin NunjezMohamed SalahDžejmi KaragerLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara