Stefano Pioli i Mauricio Sari (©Reuters)
Stefano Pioli i Mauricio Sari (©Reuters)

Milan još vaga šta bi sa Piolijem, da li je Sari rešenje?

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.24. | 13:21

Postoje indicije da su Rosoneri i doskorašnji trener Lacija u pregovorima

Možda Milan nije igrao dopadljiv fudbal u dosadašnjem mandatu Stefana Piolija, ali to što je posle godina patnje, lutanja i besciljnog trošenja miliona na pojačanja sumnjivog kvaliteta uspeo da vrati klub na vrh italijanskog fudbala i dalje ima neku težinu.

Velike zasluge za to idu i na račun Paola Maldinija koji je kapitenski digao glas i stavio tačku na sumanute poslove i kupovine bez prave ideje. Zato i ne čudi što se Piolijeva stolica u Milanu ljulja otkako je nekadašnji as napustio klub, a iako je trenutno drugi na tabeli Serije A uz šest bodova prednosti naspram Juventusa, ništa ne garantuje da će Italijan ostati na istoj poziciji i sledeće jeseni.

Izabrane vesti

Na Čizmi se u proteklom periodu već spekulisalo o mogućem dolasku Antonija Kontea, a sada postoje indicije da je u kombinaciji i Mauricio Sari. Malo je nategnuta priča, ali ne treba je automatski isključiti.

Naime, sa renomiranog ruskog sajta Čempionat objavljena je vest bazirana na gostovanju jednog tamošnjeg novinara u podkastu njihove produkcije koja kaže sledeće - moskovski Spartak je zvao Sarija i ponudio mu posao, što je on odbio uz obrazloženje da na leto preuzima Milan.

E sad, sve je to u domenu 'rekla-kazala', ali u Italiji se o tome sada uveliko spekuliše. Pošto je Sari slobodan posle odlaska iz Lacija, ima mogućnost da bira sledeći angažman, a iz tog razloga interesovanje Rosonera ne bi bilo čudno jer je Pioli na tankom ledu. Nema ni toliko kvalitetnih trenera na Čizmi spremnih da se uhvate u koštac sa izazovom vođenja tako velikog kluba u kome su ambicije uvek najveće, a ako Konte neće, onda je Sari definitivno sledeća najbolja opcija.

Sve i dalje zavisi od toga kako će da se završi Milanova priča sa Piolijem. On je i dalje ni na nebu, ni na zemlji, jer iako je Milan drugi, zaostaje mnogo za Interom i naročitih rezultata nema posle osvojene titule. Njega bi suštinski od preranog rastanka spasilo osvajanje Lige Evrope u kojem dobro gura. Stigli su do četvrtfinala u kojem igraju sa Romom, a prvi meč igra se na San Siru već u četvrtak od 21 čas.

Ako ni tu ne bi bilo rezultata, razlaz bi bio najrealniji. Taman i da vidimo da li su iz Rusije stigle pouzdane informacije.



tagovi

Stefano PioliMauricio SariMilanLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara