Bandović skenirao Želju: Opasni su iz prekida, koriste višak na sredini terena i dobro napadaju prostor

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.04.24. | 14:31

Vojvodina u Pančevu bez suspendovanog Alekse Vukanovića i povređenih Andrije Radulovića, Marka Bjekovića i Gurama Giorbelidzea, Uroš Nikolić pod upitnikom

Posle četiri vezana trijumfa uspon Vojvodine usporio je Čukarički koji je u prošlom kolu odneo deo plena sa „Karađorđa“ (1:1), iako su domaćini bili bliži trijumfu. Novosađani veruju da će se na pobednički kolosek vratiti već u narednoj rundi, kada idu na noge Železničaru iz Pančeva koji se grčevito bori za opstanak (subota, 18.00, TV Arena Sport). 

Trener Stare dame Božidar Bandović analizirao je predstojećeg rivala.

Izabrane vesti

„Uz dužno poštovanje protivnika, naš je cilj da pobedimo. Železničar dosta dobro izgleda u poslednje dve utakmice. Organizovani su dobro, koriste posed, žele da imaju višak na sredini terena, napadaju prostor i koriste širinu. Opasni su kod prekida i popunjavaju dobro prostor u 16 metara prilikom centaršuteva, pa moramo biti veoma disciplinovani tokom cele utakmice. Želimo da igramo našu igru, da imamo dobru reakciju po izgubljenoj lopti, tako da su nam kontranapadi uvek na umu. Biće teška utakmica, jer u ovom trenutku vodimo više računa o oporavku, s obzirom na to da igramo utakmice na svaka četiri dana, pa smo više fokusirani na analizu naših mečeva i utakmica protivnika“, rekao je Bandović na konferenciji za medije.

Vošin strateg je otkrio da imaju značajne kadrovske probleme pred put u Pančevo, te da će biti promena u sastavu.

„Aleksa Vukanović neće konkurisati za tim zbog žutih kartona, Marko Bjeković je povredio članak i odsustvovaće najmanje dve nedelje, a ni Guram i Radulović se još uvek nisu oporavili od povrede. Uroš Nikolić nije trenirao zbog povrede kolena, a videćemo danas da li će biti spreman. Pojačaćemo vezni red, tu je Kembel koji igra dosta dobro u poslednje vreme, Lazarević je uvek spreman i oni konkurišu za utakmicu“.

Bandović se osvrnuo i na dobar učinak mladih nada kluba, Lazara Jovanvovića i Mihaila Ivanovića, koji se nametnuo kao starter dobrim partijama.

„Veoma sam srećan kad vidim malog Jovanovića i Mihu kako igraju i postižu golove. Miha će početi opet verovatno kao špic, jer je igrao veoma dobro“.

U jesenjem delu sezone Vojvodina je u Novom Sadu protiv Železničara uspela da prokocka kapital od dva gola prednosti, pa je deo plena završio u Pančevu (2:2). Bandović je istakao da su analizirali i taj susret.

“Za svakog protivnika se pripremamo na isti način, gledamo sve date i primljene golove, ofanzivne i defanzivne prekide, sve analiziramo, jer želimo da budemo spremni na sve. Dajemo sve od sebe da se što bolje pripremimo za svakog rivala. Igrači su u poslednje vreme pokazali da mogu da imaju kontinuitet i da pobeđuju”.

Železničar igra na veštačkoj podlozi, ali trener Lala ističe da to ne sme da predstavlja problem njegovoj ekipi.

“Mi smo Vojvodina i moramo da se adaptiramo na sve, tu nema izgovora. Igrali smo i protiv IMT-a i Voždovca na veštaku, tako da tu neće biti problema. Naravno, njima je lakše da igraju na takvom terenu, ali moramo da se prilagodimo. Danas ćemo odraditi još jedan trening na veštaku, kako bismo što bolje pripremili igrače za utakmicu”, završio je šef stručnog štaba Vojvodine Božidar Bandović.


tagovi

Božidar Bandović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara