Božidar Bandović (@Reuters)
Božidar Bandović (@Reuters)

Bandović: Igrali smo bez Alekse i Andrije, igraćemo i bez Crnog - ništa se ne menja

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.04.24. | 14:36

"U Vojvodini ako ne pobeđuješ - nije dobro, ako pobeđuješ - to je normalno", ističe trener novosadskog superligaša pred duel sa TSC-om

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada/

Uhvatili su fudbaleri Vojvodine zalet i nižu odlične rezultate. U Mozzart Bet Superligi Novosađani su na poslednjih šest mečeva ostvarili pet pobeda i jedan remi, a pre dva dana su se plasirali u polufinale Kupa Srbije nakon što su posle boljeg izvođenja penala eliminisali Čukarički na Banovom brdu.

Izabrane vesti

Stara dama želi da uspešan niz nastavi i u vojvođanskom derbiju protiv TSC-a, sa kojim će u poslednjem kolu osnovnog dela šampionata odmeriti snage na "Karađorđu" (nedelja, 16.30).

"Prvo čestitam svojim igračima na odličnoj igri i pobedi protiv Čukaričkog, te zasluženom prolasku u polufinale Kupa. Okrećemo se prvenstvu gde nas očekuje veoma teška utakmica protiv TSC-a. Reč je o dobro organizovanoj, sinhronizovanoj i opasnoj ekipi, sa trenerom (Žarko Lazetić) koji je tu već tri godine i čiji se potpis jasno vidi. Ofanzivno su veoma dobro organizovani, imaju dobru kombinatoriku, prave višak u sredini, napadaju prostor i brzo menjaju stranu. Raspolažu agresivnim igračima koji vrše jak presing i opterećuju poslednju liniju. Zato moramo da odigramo na visokom nivou i daćemo sve od sebe da pobedimo", rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Božidar Bandović na konferenciji za medije.

Novosađani su u jesenjem delu sezone slavili u Bačkoj Topoli (2:1), ali još čekaju na prvi trijumf nad TSC-om u Novom Sadu. Do sada su se na "Karađorđu" ova dva tima sastala četiri puta, TSC je slavio u tri navrata, a jedan meč je završen remijem. 

"Nije nam opretećenje to što nemamo pobedu već nam predstavlja imperativ. Za sve postoji prvi put i nadam se da ćemo da pobedimo. Vojvodina je veliki klub i velika su očekivanja. Ovde moraš konstantno da pobeđuješ – kad nije tako, onda nije dobro, a opet, kada pobeđuješ – to je normalno. Ovi momci zaslužuju punu podršku i ponovo će sigurno dati sve od sebe, kao i na svakom meču do kraja. Istrajni su i uporni i zaslužuju pohvalu".

Vojvodina i dalje ne računa na povređene bekove Gurama Giorbelidzea i Marka Bjekovića. Bandović je otkrio da će verovatno biti spreman Stefan Đorđević, koji je izašao u ranoj fazi susreta protiv Železničara i propustio meč sa Čukaričkim, te da će u određenoj minutaži moći da doprinese i Andrija Radulović, koji je odsustvovao izvesno vreme zbog povrede ligamenata. Zbog nagomilanih žutih kartona susret će propustiti i standardni štoper Novosađana Đorđe Crnomarković

"Ne možemo da računamo na Crnomarkovića jer je suspendovan, a igra veoma dobro. Ponavljam uvek da nije bitno koliko ćeš utakmica da odigraš nego koliko u toj minutaži pomogneš timu. Bilo je dosta utakmica u kojima su odsustvovali neki igrači, pa su neki drugi pomogli i odigrali na visokom nivou. To je ono što me veoma raduje. Igrali smo i bez Alekse Vukanovića i bez Andrije Radulovića, igraćemo sada i bez Crnog i ništa se neće menjati. Ne zavisimo od jednog igrača, svi su spremni u svakom momentu da daju doprinos. Znam da nije lako kada ne igraš konstantno i znam da je momcima krivo kada ne igraju, ali kada dobiju šansu uvek su spremni da daju sve od sebe. Ponavljam, mi smo tim i ne zavisimo od pojedinaca“, završio je trener Stare dame Božidar Bandović.



tagovi

Božidar BandovićFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara