Đer je nepobediv ove sezone, oslabljen Odenze, Budućnost bez Milene Raičević

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.04.19. | 09:27

Evropski šampion ne bi trebalo da ima težak zadatak protiv desetkovanog danskog šampiona koja će igrati bez tri veoma važne rukometašice. Rostov bez levoruke Ane Vjakirjeve, oproštaj od Morače za Anđelu Bulatović

Francuski Mec je na pragu plasmana na F4 Lige šampiona za rukometašice posle trijumfa u Bukureštu, a u nedelju su na programu preostali prvi susreti četvrtfinala evro elite. I ove godine trebalo bi čudo da se dogodi da Đer ne odbrani krunu. Bogata mađarska ekipa je osvojila krunu najbolje ekipe Evrope četiri puta u poslednjh pet godina.

Dvostruke uzastopne šampionke Starog kontinenta ne bi trebalo da imaju problema sa danskim šampionom Odenzeom koji je debitant u evro eliti. Koliko je Đer dominantan govori podatak da ove sezone još nijednom nije poražen u svim takmičenjima. U grupnoj fazi Lige šampiona, klub čiji je sponzor automobilski gigant Audi, ostvario je osam pobeda i dva remija. Zanimljivo, oba puta nije bilo pobednika u duelima protiv Ferencvaroša.

Izabrane vesti

Odenze će da bude drastično oslabljen u dvomeču četvrtfinala. Zbog povrede neće igrati najbolji strelac tima, desni bek Mete Tranborg. Maja Jakobsen je na porodiljskom odmoru, dok je Brazilka Džesika Kintino da Silva u blagoslovenom stanju. Debitant u najjačem klupskom takmičenju Starog kontinenta ima velike ambicije naredne sezone. Sjajna Holanđanka Nike Grot, jedna od najboljih svetskih rukometašica, igraće protiv budućeg kluba. Ona je dogovorila saradnju sa Odenzeom od juna.

Grot je najbolji strelac Đera u Ligi šampiona sa 62 gola, a prate je Norvežanke Ane Mete Hansen i Stide Oftedal sa po 49 pogodaka.

Podgorička Budućnost igraće osmi put u poslednjih devet godina četvrtfinale Lige šampiona. Prošle sezone na putu do F4 u Budimpešti zaustavljena je od moćnog Đera. Zanimljivo, meč protiv norveškog šampiona Vajpersa iz Kristajasanda se igra u istom terminu (19 časova) kada i košarkaši Budućnosti igraju majstoricu polufunala plej-ofa ABA lige protiv Cedevite u Zagrebu. Domaćin strepi da zbog toga Morača neće biti puna.
"Jeste da igramo u istom terminu kada i košarkaši, ali verujem da publika prepoznaje to što nosimo u sebi - borbenost, želju za pobedom i dokazivanjem. Zaslužili smo zbog ove sezone i svih ranijih godina da navijači dođu u velikom broju. Pozivam ih i nadam se da će nam biti osmi igrač. Ovo je, ipak, jedna od naših najbitnijih utakmica", istakla je Anđela Bulatović u izjavi za vijesti.me.

Ovaj meč će biti veoma emotivan za iskusnu Bulatovićevu. Ona će u nedelju igrati poslednji meč na evropskoj sceni pred domaćom publikom. Na kraju sezone završava karijeru. Budućnost će igrati bez najbolje igračice Milene Raičević, kao i Dijane Ujkić, koje su zbog teških povreda završile sezonu. Dobra vest za trenera Podgoričanki Dragana Adžića je da se od povrede oporavila najbolji strelac u evro eliti Đurđina Jauković. Ona je propustila poslednje tri utakmice u grupnoj fazi Lige šampiona.

Vajpers je ekipa koja je sastavljena od norveških reprezentativki, a najpoznatije ime je iskusna 39-godišnja Katrin Lunde. Najefikasnija rukometšaica je Lin Suland sa 66 golova.

Rostov je favorit protiv mađarskog vicešampiona Ferencvaroša iako za najbolju rusku ekipu neće igrati povređena Ana Vjakirjeva. Odlična levoruka rukometašica je prvi strelac tima u Ligi šampiona sa 51 golom. Rostov sa klupe predvodi nekadašnji trofejni trener Đera Ambroš Martin. Posle godinu dana zbog teške povrede u ekipi Rostova se vratila Ana Paula Rodrigez koja je igrala prošle nedelje u finalu Kupu Rusije.

Najefikasnija rukometašica mađarskog tima je mlada Noemi Hafra koja je sa 66 pogodaka na petom mestu liste strelaca u Ligi šampiona.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 14:30 7469 LŠWPF Ferencvaros W - Rostov W ki 2 2,15
Ned 16:50 7470 LŠWPF Odense W - Gyor W h 2 (+4.5) 1,75
Ned 19:00 7557 LŠWPF Buducnost W - Vipers Kristiansand W up manje (50.5) 1,80
Ukupna kvota6,77

LIGA ŠAMPIONA (Ž) – ČETVRTFINALE, PRVI MEČEVI

Petak
ĆSM Bukurešt – Mec 26:31

Nedelja
14.30: (1,95) Ferencvaroš (8,00) Rostov (2,15)
16.50: (6,75) Odenze (12,0) Đer (1,15)
19.00: (1,85) Budućnost (8,00) Vajpers Kristijasand (2,30)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjeEHF Liga šampionaŽRK BudućnostŽRK Đer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara