Đoković: Znam da mogu bolje, meč mogao da ode i drugim tokom

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 03:27

Srbin se nada trofeju u Ženevi, ali i gleda ka Parizu

Uspeo je Novak Đoković da u četvrtfinalu turnira u Ženevi savlada Talona Grikspora - 7:5, 6:1 i da se posle 78 minuta plasira u narednu rundu gde će mu rival biti Tomas Mahač. Duel sa sa Češkim teniserom predstavljaće ujedno pretposlednji korak ka eventualnom prvom trofeju u 2024. godine, a prvi reket sveta posle pobede nad Holanđaninom je istakao zadovoljstvo.

Izabrane vesti

"Ostvario sam važnu pobedu s obzirom na moju godinu. Meč je mogao da dobije potpuno drugačiji tok da je moj protivnik iskoristio svoje šanse. U tim momentima mi je cilj bio da ostanem u setu. Rival je bio bolji, ali kada je imao set lopte, umeo sam da pronađem dobar servis. Malo mi je pomogao i protivnik greškama", rekao je Đoković.

Mahač je u jedinom prethodnom duelu sa Novakom pokazao da će biti tvrd orah i favoritima.

"Finale je bliže, što je dobro, ali do njega imam još jedan korak. Pre razmišljanja o suboti očekuje me duel protiv Tomaša Mahača koji me je u Dubaiju primorao da igram taj-brejk u trećem setu. Znam da mogu da igram još bolje. Igram veoma dobro ove nedelje i to je nagrada za svakodnevni rad".

Izazovi u Švajcarskoj su idealna uvertira u Rolan Garos na kojem su danas izvučeni parovi. Žreb za turnir u Parizu je posebnu pažnju privukao jer je na prvom koraku ukrstio puteve Rafaela Nadala i Aleksandra Zvereva.

"Očekujem šou. Uzbuđen sam što ću imati prilike da gledam taj meč. Znam da Rafi neće biti po volji, ali mislim da bi njihov meč mogao da počne u večernjim časovima. Biće veoma zanimljivo jer je Zverev je u odličnoj formi, ali na terenu Rolan Garosa je Rafa - Rafa...", kazao je Novak.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara